OSKARJI 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Lani so se temnopolti pritoževali, da jih Oskarji ignorirajo, zato se je letos Akademija kot kaže hotela odkupiti za obtožbe. Ne samo, da so nominirali kar sedem temnopoltih igralcev in igralk (kategorija za stransko žensko vlogo je bila tako zelo črna kot še nikoli), celo oskarja za najboljši film so dali Moonlightu. Filmu, ki ne samo, da je črn kot noč, celo črnskega geja ima v prvi vrsti. Čista revolucija, jebemtiš. 

In ko smo že pri revoluciji, niti Warren Beatty in Faye Dunaway nista mogla preprečiti črnske zmage, pa četudi sta zlati kipec za najboljši film najprej podelila filmu Lala Land. Šalo na stran, ta blamaža je ukradla šov. Tudi Beattyju in Faye, tudi Shirley MacLaine, ki je bila na odru malce pred njima. Zamenjati kuverte in razglasiti napačen film za najboljši film leta, je nekaj, kar se ne bi smelo zgoditi niti v Goli pištoli 3, kaj šele na finalu oskarjevske noči. Ali kot je rekel Jimmy Kimmel: "Warren, kaj hudiča si naredil."

Navijal sem za Denzela Washingtona, za Mela Gibsona, za Violo Davis in za Lala Land. Da je Denzela premagal Casey Affleck, je seveda bedarija, saj je bil Denzel vsaj za nekaj stopenj boljši od vseh. Viola je seveda zmagala. Če ne bi, bi bilo res bolje, da Oskarje takoj ukinejo. Gibson se je vrnil, toda ne dovolj, da bi mu dali oskarja. Lala Land pa je žal izgubil, kar je tudi traparija, saj je res čudovit film, vreden vseh svojih nominacij. Moonlight me namreč ni povsem prepričal. Poleg precenjenega Liona se mi je zdel najmanj zanimiv. 

Kimmel je bil super, celotna prireditev tudi ni bila slaba, pogrešam pa presežke, že nekaj let. Pa nostalgijo, ki jo je vse manj in manj. Oskarji so očitno šov za mladino, mladina pa seveda nimam pojma, kdo sta Beatty in Faye. 

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers