ZBOGOM, PRINCE

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Šokiran, zjeban, uničen, žalosten in sesut. To so čustva, ki so krojila moj današnji dan. Od trenutka, ko mi je brat poslal sms, kjer je pisalo: "Umrl je Prince." Po Michaelu Jacksonu je tole zame največji šok. Jackson in Prince. To je to. Več od tega ni. To je vse, kar človek rabi vedeti o glasbi. 

Prince je bil moj pevec. Prince je bil del moje mladosti. Na Princea smo plesali in fukali. Kiss je bil moja himna. Ko sem to pesem zaslišal zunaj, sem moral na plesišče. Ko je igrala ta pesem, sem pofukal plesišče. Pa Sexy Motherfucker. Fak ej, kak komad. Čisti pornič in še ena moja himna. Pa Gett Off, fukiš, da te strga. In seveda My Name is Prince, še ena klasika, ob kateri bi lahko fukal celo noč. Princeva muska je bila seksi kot sto hudičev. Več do tega na tem področju ni. Perfektna fuzija soula, funka in r&bja. Genij. Največji, kar je možno.

Prince je bil tudi romantik. Njegov Purple Rain je čista poezija. Isto kot When the Doves Cry in Little Red Corvette, če se spomnim samo nekaterih klasičnih mosjtrovin. In The Most Beautiful Girl in the World, mater kako dober komad. Celo cedejko, kjer je deset verzij sem kupil. In vedno sem z velikim veseljem kupoval Princeove albume. Tudi letos, ko je spet izdal nov album. Zelo dobrega in močno podcenjenega. Prince je albume izdajal kot po tekočem traku. Zadnja leta resda ni več dosegal stare slave, ampak vseeno je znal še vedno narediti vrhunski komad, če se mu je zahotelo. Car pač. Nikoli se ni prodal. Tudi takrat, ko ga je jebala založba, je udaril nazaj in se ni pustil drkati v glavo. 

Res ne morem verjeti, da je umrl. Tako nenadno in na hitro. Star komaj 57 let. Najprej Michael Jackson, zdaj še on. To se ne bi smelo zgoditi. To so neke take čudne krivice, kjer se človek res vpraša, kaj za kurac dela bog. Današnji dan je v grob vzel orjaški del moje mladosti. Tako nore spomine, da komaj diham in komaj pisarim tole slovo. Žalosen sem. Res močno. Prince je bil moja zvezda. Tako zelo sem ga cenil in oboževal, da ne najdem besed. Ma naj gre vse v pizdo milo materno. 

6 COMMENTS

Iztok faking Gartner
24 Apr 2016
Jp, za najboljši komad filma Purple Rain.
montebuba
24 Apr 2016
Mislim, ka dobil tudi enega Oskarja. Škoda, odličen pevec...sicer ga nisem veliko poslušal...
Iztok faking Gartner
24 Apr 2016
Mislim, da je jemal samo painkilerje za kolk.
David
23 Apr 2016
Jah, potem ko bi naj zaužil droge, so mu dali Naloxone, ki bi naj nevtraliziral učinke drog, a očitno je šlo nekaj narobe in so bili stranski učinki premočni. Sploh nisem vedel, da je tudi Prince jemal droge.
Iztok faking Gartner
23 Apr 2016
Od kje ta ideja?
David
22 Apr 2016
Očitno so ga nesla mamila...

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers