TUPAC SHAKUR

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Dobrodošli v svet Tupac Shakurja, največjega med največjimi. V svet, ki ga je hotel obrniti po svoje. V pravo smer. Na svoj način. To je bil čisti thug life, hard core inačica Sinatrine uspešnice My Way. Uporništvo z razlogom in hip hop z globino. Njegove pesmi so šle daleč. V najbolj skrite kotičke njegove duše. V njegovo srce. V njegovo kri in njegovo meso. V njegovo glavo, v male in velike možgane. Pod kožo in v žile. Bil je sošolec Jade Pinkett, baletnik in sin Afeni Shakur, divje članice organizacije Črni Panterji. Oboževalec Williama Shakespearea, prepričan, da je neuničljiv. Da je fearless. Da ve kaj dela, da dela dobro, da se bori za pravice črncev in da se bo spremenil v legendo.

In res mu niso mogli do živega. Niti leta 1994, ko ga je zadelo pet krogel. Dve v glavo, dve v prsi, ena skozi roko. Niti malce kasneje, ko so ga obtožili brutalnega posilstva neke bejbe in ga za osem mesecev vtaknili v arest. Poba je bil bulletproof. Njegova koža je bila trša od kože sužnja Kunte Kinteja. In upal si je vse. Tudi tisto, kar si ni upal niti Ice T. Zato je bil na vrhu. Bil je number one. Bil je America’s Most Wanted. In ko je prišel izza rešetk, je bil še močnejši. Bil je Death Row, bil je California Love. Bil je vse tisto o čemer so sanjali drugi raperji. Tudi Notorious BIG, s katerim sta si skočila v lase. Eden na eni strani obale, drugi na drugi strani obale. East and West Coast. Zahod in Vzhod. Do konca. Do usodnega 13. septembra 1996, ko so ga znova pokosili streli. Tokrat za vedno. Pa čeprav je umrl šele šest dni po zadanih fatalnih ranah in čeprav so mediji poročali, da je prišel k zavesti in že razmišljal o novih pesmih.

In pazite, vedel je da bo umrl. Zato je v studiu mesec dni pred smrtjo posnel vsaj dvesto pesmi (ne pozabite, da je tudi v uspešnicah All Eyez On Me in Life Goes On govoril o svojem pogrebu) in poskrbel za številne teorije zarote, za številna ugibanja, kjer nas še bolj številni teoretiki prepričujejo, da je še vedno živ. Da nas je potegnil, da se dela norca in da se bo vrnil. Bolj močan kot kdajkoli prej. Toda leta tečejo, Tupaca Amaruja Shakurja pa še vedno ni. Sprijaznimo se, umrl je. Tistega usodnega 13. septembra. Star je bil 25 let. 

1 COMMENTS

Lamar
13 Sep 2016
Naježil sem se ob branju tega komentarja. Hvala ti za tole. Bolje nebi mogel napisati. Mislim da je čas, da si pogledaš tisti dokumentarec Murder Rap in da narediš recenzijo!!!! Thug In Peace Makaveli The Don

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers