HAZARD FOREVER

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Hazard so brez dvoma eden najbolj uspešnih slovenskih bendov v zgodovini. Slovenski The Beatles, če hočete. Mega zvezdniki osemdesetih, ki so prodali več kot dva milijona plošč in jim je iz roke jedla cela Jugoslavija. Tako zelo, da so prvi album prodali v več kot dvesto tisoč izvodih. Epske cifre, o katerih so lahko vse ostale slovenske skupine samo sanjale. 

Miro Čekeliš, Dominik Trobentar, Dani Iordan Gantchew, Braco Doblekar in Dare Petrič, pet fantov, ki so čez noč osvojili Slovenijo in Jugoslavijo in nanizali tako veliko hitov, da človek komaj verjame. Kopalnico ima, Marie, Najlepše pesmi, Vsak je sam in še mnoge druge, ki so ponarodele kot Prešernova Zdravljica. Hazard ima toliko hitov kot vsi ostali slovenski bendi skupaj. Greatest hits Hazardov je greatest hits slovenske muske na splošno. Pika.

In potem so jih zjebali. Udba, politika in še kdo. Samo zato, ker so bili tako zelo popularni, samo zato, ker so ujeli ameriške sanje. In seveda zato, ker je bil Dani Bolgar in po mnenju takratnih ovaduhov nevaren vohun. To je taka bedarija, da človek komaj verjame. To je taka krivica, da se človek vpraša, kako za kurac je to mogoče in zakaj ni nikoli nihče odgovarjal. Ne me jebat no!

Hazard so legende. Legende osemdesetih. Legende slovenske glasbe. Legende slovenske pop kulture. Legende Jugoslavije, če hočete. Njihove pesmi so bile res kul. Po eni strani preproste in spevne, po drugi pa kvalitetne in na visokem nivoju. Zmagovalna kombinacija, ki drži še danes in bo držala za vedno. Zimzelene uspešnice, ki med vožnjo na morje pašejo tudi leta 2016.  

In zdaj imam tudi tale glasbeni zaklad, ki mi ga je podaril moj dragi prijatelj Miro Čekeliš, ki sem ga v petek gostil v svoji oddaji Gartnerjev Bordel. Miro je naš. Živa legenda in budala za vedno. Res ga imam rad in res sem ponosen, da sva prijatelja. Prvič sem ga srečal pred leti, ko je bil gost v moji glasbeni oddaji na VTVju. Prišla sta z Dominikom, ki ga zdaj žal ni več med nami. Že takrat sva se odlično ujela, zdaj sva prijateljstvo samo še poglobila. 

Dragi Miro, hvala ti za tole posebno darilo. Za CD in DVD vaših največjih hitov in comeback koncerta iz leta 2010 v nabito polnem Tivoliju. Vsak dan poslušam v avtu, vsak dan prepevam in norim. Vsak dan znova sem fan kot nekoč pred davnimi leti. In zdajle gledam tudi DVD. Noro dobri ste. Res veličasten comeback. Koncert vseh koncertov. Amen. 

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers