MICHAEL CIMINO (1939–2016)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Pa je šel še en velikan sedme umetnosti. Mojster režije. Režiser klasike Lovec na jelene. In zloglasni avtor filma Vrata raja, s katerim je skoraj uničil Hollywood. In seveda svojo kariero, kjer je moral na koncu snemati sranja kot je recimo Desperate Hours. Michael faking Cimino, tudi režiser odličnega filma Thunderbolt and Lightfoot, s katerim je začel kariero in se potem na vrh sveta zavihtel s prej omenjenim Lovcem na jelene, verjetno najboljšo vojno dramo vseh časov.

Najprej je bil na vrhu sveta, potem je padel v nemilost zaradi finančnega kraha Vrat raja, ki je bil tak polom, da nihče še vedno ne more verjeti. Pa sploh ni tako slab, če smo iskreni. Le ob napačnem času je prišel. In kritiki so mu naredili fatalno škodo, ko je prišel v kina. 

Cimino se seveda ni nikoli več pobral. Resda je posnel še solidni Year of the Dragon in na nek način gledljivega Siciljanca, nato pa v devetdesetih končal kariero in zapustil filmski svet. Mnogi projekti so ostali neuresničeni, saj mu jih niso hoteli zaupati, ker so vsi njegovi filmi po Lovcu na jelene finančno propadli. Ni imel ve ć sreče. Lovec je bil pač njegov labodji spev.

Sicer pa, če enkrat posnameš tako mojstrovino kot je Lovec na jelene, potem se lahko iz filmskega sveta tudi umakneš, saj si naredil vse, kar je možno. 

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers