THE NAKED GUN 2 (1991)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Nadaljevanje ene najbolj smešnih komedij vseh časov ravno tako izgleda kot ena najbolj smešnih komedij vseh časov. Pozabite na kraljico Elizabeto, David Zucker si tokrat privošči predsednika Busha in njegovo ženo Barbaro. Brez kompromisov in milosti. Na samem začetku in na samem koncu. Zares nesramno in učinkovito. Tako kot se za Golo pištolo spodobi. Frenk Drebin (znova Leslie Nielsen) tokrat lovi hinavskega Roberta Gouleta, ki hoče preprečiti začetek nove energijske politike in mu speljati njegovo Priscillo Presley. Še enkrat mu pomagata George Kennedy in O. J. Simpson, kratko pa potegne celo Davidov brat Jerry Zucker, režiser Duha, ki so ga sparodirali že v predfilmu. Leslie seveda postane Patrick Swayze, Priscilla Demi Moore, z glino pa se zgodi vse tisto, kar si Duh ni upal pokazati. Genialnih štosev je vsaj toliko kot v prvem delu, ideje niso prav nič klišejske, parodija pa gre zelo daleč in tja, kamor ni pred Golo pištolo upal nihče.

Ocena: mojstrovina

2 COMMENTS

montebuba
01 Dec 2017
No sem si vzel čas in končno pogledal Naked gun...v bistvu sem tak padel notri da sem v šusu pogledal vse tri dele in se iskreno nasmejal...res dobra komedija, ki sem se je vedno nekak izogibal...Nielsen je vrhunski s svojo resno faco in res štosi ki so na prvo žogo a vžgejo....zelo dobri tudi ostali igralci...in velik plus da je ista ekipa zdržala vse tri dele in ue atmosfera držala tempo. res vsi trije deli super in 3ka npr ne izgleda nič manj izrabljena s forami napram enke. Pogledal sem tudi Airplane! ki pa mi ni bil tako ok...mogoče sem nardil napako da sem pred tem pogledal vse dele naked gun...Airplane ma v prve pol ure par okej štosev zares pa zaživi šele na polovici ko se pojavi Nielsen..in na koncu tiste scene v letališkem stolpu ...za crknit. Airplane2! je dokaj dobro nadaljevanje enke in kar smešno... pogledal tudi Spy hard, ki je solidna komedija a daleč zaostane tako za naked gun kot airplane...upam da me navduši tudi Repossessed
Iztok Gartner
04 Dec 2017
Vsi trije deli top! Zlati časi parodij! Poglej še serijo Police Squad. Airplane meni tudi vrhunski. Še boljši pa Top Secret. Pa ne pozabi na Mela Brooksa in Hot Shots. Spy Hard pa tako tako.

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers