HALLOWEEN KOLEKCIJA

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

HALLOWEEN (1978)

HALLOWEEN II (1981)

Pozabite na Jasona in Freddyja, v vrsti je prvi stal Michael Myers. Zloglasni, psihopatski, perverzni, divji, neuničljivi, jezni, maščevalni in z zelo črnim humorjem nafilani serijski morilec, ki nam je za vedno zjebal Noč čarovnic. Ameriški pust, ki ni od leta 1978 nikoli več izgledal enako. MM je namreč svoj morilski pohod v mestecu Haddonfield začel prav na Noč čarovnic. Na dan, ko se otroci našemijo v različne maske in kričijo: “Trick or Treat.” In stari dobri Mike jim ni dal ne tricka ne treata, marveč oster nož in srhljivo belo masko, ki si jo je nataknil na svoj deški obraz. Le zaradi sovraštva do sestre, ki si je v njegovih otroških letih med odsotnostjo staršev privoščila vroč zmenek. In Mike je padal na mlade punce. Na poredna dekleta, ki jih je pač poseksal z mesarskim nožem in še kakšno drugo priročno stvarjo. Kot sem že dejal, saga se je začela leta 1978, ko nam je John Carpenter, ki je imel takrat za sabo odmevni Assault on Precinct 13, dal prvo Noč čarovnic. Zelo srhljivo, prepričljivo in nepozabno grozljivko, zavoljo katere se še vedno poserjemo od strahu. Hudo dobra klavstrofobična atmosfera, kjer se nevarni MM pojavlja in izginja. Živce parajoča glasbena spremljava, ki bi jo zavidal tudi Alfred Hitchcock. Debitantka Jamie Lee Curtis, takratna scream queen, ki je zaigrala nič hudega slutečo Laurie Strode, Myersovo number one tarčo. In enkratni Donald Pleasence v vlogi psihiatra Sama Loomisa, ki svojega pacienta lovi 24 ur na dan. Ki zelo dobro ve, da ne gre za navadnega človeka, marveč za prvinsko zlo. Za Hudičevega sina. Za čisto pravega boogiemana, ki se ga ne da ubiti. 

In pozor, Carpenter je film posnel za drobiž. Za ušivih 325 tisoč dolarjev, ki so se spremenili v več kot sto milijonov čistega dobička. In ravno ta skromnost, to zavedanje, da je treba iz malega narediti veliko, filmu močno koristi. Ga dela za večnega, za strašno realnega in takšnega, da ga zlepa ne bomo pozabili. Ne boste verjeli, toda denarja je bilo tako malo, da ekipa ni mogla izdelati niti morilčeve maske. Da je v najbližji trgovini nabavila najcenejšo masko kapitana Kirka iz Zvezdnih stez in jo pač pobarvala. Vse za dober film, ki se je po prvem tednu predvajanja spremenil v takojšnjo kultno klasiko in v enega najbolj uspešnih neodvisnih filmov vseh časov. Jasno, po treh letih je padla ideja, da bi filmu posneli nadaljevanje. John Carpenter je režijo prepustil Ricku Rosenthalu in potem naknadno dosnel nekaj krvavih prizorov. Ne boste verjeli, toda drugi del ni prav nič slabši od originala. Vse je tako kot mora biti. Spet imamo živce parajočo klavstrofobično atmosfero. Spet smo napeti. Spet nas je strah. Spet nas pika glasbena spremljava. In spet nas kolje Michael Myers, ki je kot veste na začetku prvega dela izginil po padcu z balkona. Ker nesrečna Laurie Strode konča v bolnišnici, se MM poda v zasledovalno akcijo in pobije prav vse sestre in zdravnike. Tokrat uživa še bolj kot leta 1978 in neko mladenko zverinsko potunka v vrelo vodo džakuzija. Vse to samo zato, da bi razklal našo Laurie, ki jo seveda spet igra Jamie Lee Curtis. Brez panike, nazaj je tudi doktor Sam Loomis, stari dobri Donald Pleasence, ki je enako nor kot Michael Myers. Ki ga sanja noč in dan. Ki ga želi poslati v pekel. In ki mora šerifa Bracketta (Charles Cyphers) spet prepričevati, da je Haddonfield v hudi nevarnosti. MM je namreč spet besen. Tako kot leta 1963, ko je pri šestih letih zaklal svojo sestro. Enkraten zaključek srhljive zgodbe, kjer doktor Loomis na koncu izreče nepozabno enovrstičnico: “Michael, it’s time.”

Ocena: 10/10

HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH (1982)

Leta 1982, se pravi leto dni po Noči čarovnic 2, je Tommy Lee Wallace posnel Halloween III: Season of the Witch. Katastrofalno slabo, neumno in tretjerazredno grozljivko, kjer se Michaela Myersa vidi le na televiziji, kjer vrtijo original iz leta 1978. John Carpenter, ki je bil zraven kot producent in scenarist, je pač poskušal nekaj novega. Nekaj drugačnega. Nekaj takega, da bi upravičil obljubo o tem, da bo vsako leto posnel drugačen film na temo Noči čarovnic. Okej, toda kaj, ko je film popolnoma pogorel. Nič čudnega, saj je bil res slab. Morda celo najslabša grozljivka vseh časov. Tako zelo slaba, da sploh ne moremo verjeti kaj gledamo. In gledamo skupino krvoločnih japijev, ki morijo vse kar jim pride pod nož. Na prste jim stopi le doktor Daniel Challis (Tom Atkins), ki na koncu pogrunta grozljivi plan. Mračno idejo o tem, da bi roboti zavladali svetu.

Ocena: 1/10

HALLOWEEN 4: THE RETURN OF MICHAEL MYERS (1988)

Hvala bogu, da so leta 1988 posneli nov film. Novo veliko vrnitev Michaela Myersa, ki jo je režiral Dwight H. Little. Okej, na koncu drugega dela je MM resda zgorel skupaj s psihiatrom Samom Loomisom, toda oboževalci so ga hoteli nazaj. Oboževalci so zahtevali nov film, kjer se je seveda vrnil tudi Donald Pleasence. John Carpenter in Jamie Lee Curtis sta ostala na hladnem, zgodba pa se vrti okoli njene hčerkice Jamie Lloyd (Danielle Harris), ki jo hoče naš MM čimprej ubiti. V uvodnem prizoru ga naložijo v rešilno vozilo, kjer kljub močnim opeklinam pobije vse bolničarje in se počasi, a samozavestno vrne v rodni Haddonfield. V mestece, kjer spet praznujejo Noč čarovnic. In mestece, kjer ga bo seveda pričakal Sam Loomis, ki sedaj šepa in ravno tako zdravi opekline. Halloween IV: The Return of Michael Myers jasno da ne dosega prvih dveh filmov serije, toda vseeno sem vesel, da so ga posneli. Da so nam zloglasnega nemega morilca še enkrat butnili pred oči. In da so zakrpali rane, ki so nastale zavoljo debilnega tretjega dela.

Ocena: 5/10

HALLOWEEN 5: THE REVENGE OF MICHAEL MYERS (1989)

Le leto kasneje smo na moje veliko presenečenje dobili novo nadaljevanje. Presenetljivo dobri Halloween V: The Revenge of Michael Myers, ki ga je režiral Dominique Othenin-Girard. Četudi je Mike v četrtem delu na koncu umrl, čeprav smo se ga v bistvu že pošteno naveličali. Streli ga pač niso pokončali, jama v pekel pa ni bila jama v pekel, marveč le kanal, iz katerega se je dalo rešiti na prostost. In kot sem že dejal, peta Noč čarovnic je zelo dober film. Posnet v maniri prvih dveh delov in z atmosfero, ki nam para živce. Žal ne do konca, kjer ga močno polomijo z masakrom na policijski postaji. In polomijo ga tako hudo, da uničijo cel film. Tako močno, da si zaželimo, da smo gledali zadnji del in da nas MM ne zanima več. Ironično, četrti del si je kožo rešil prav z grozljivim in šokantnim zaključkom, petemu pa prav zaključek vzame vse, kar je pred tem tako prepričljivo obračal. In pozor, gospod Myers ima tokrat resnično velik smisel za humor. Še večji kot leta 1978, ko se je oblekel v rjuho in si nadel očala ene izmed svojih žrtev. Tokrat namreč namerno popraska avto mladeniča, ki bi za avto naredil vse, malce kasneje pa si namesto svoje maske nadene njegovo masko in okoli prinaša njegovo razposajeno punco Tino (Wendy Kaplan). In tokrat boste po dolgem času videli tudi njegov pravi obraz. Celo solzico, s katero pokaže, da mu je žal. Da pravzaprav ne ve zakaj je tako zelo jezen na svojo družino in zakaj hoče na vsak način ubiti prav vse sorodnike. Zgodba se nadaljuje tam, kjer se je končala leta 1988. MM spet lovi svojo malo nečakinjo Jamie, ki ji tako kot v četrtem delu pomaga krušna sestra Rachel (Ellie Cornell), v Haddonfield pa tako kot vedno prikoraka tudi neuničljivi psihiater Sam Loomis (Donald Pleasence). Če se spomnite prve in druge Noči čarovnic, potem vam bo jasno, da sta četrta in peta narejeni na zelo podoben način. Prva se je odvijala na terenu, druga v bolnici. Četrta se odvija na terenu, peta pa ravno tako v bolnici, kjer se tako kot Jamie Lee Curtis sedaj skriva mala Danielle Harris. Sekvenca v zračniku trga gate, pokol na seniku pa nas spomni na Petek trinajstega, kjer je Jason Vorhees svoje žrtve velikokrat moril prav med seksom.

Ocena: 5/10

HALLOWEEN VI: THE CURSE OF MICHAEL MYERS (1995)

Po šestletni pavzi smo dobili še šesti del. Peto nadaljevanje Halloween VI: The Curse of Michael Myers, kjer naj bi nam pojasnili blesav zaključek prejšnjega poglavja, kjer je Michaela ujel prav doktor Loomis. Na režijskem stolčku je sedel Joe Chappelle, od stare ekipe pa se je vrnil le ostareli in vidno zdelani Donald Pleasence, ki je istega leta tudi umrl. Največ težav so imeli prav z režiserjem, ki je fural svoje ideje in se kregal z vsemi. Kar nekaj prizorov s Pleasencem je izrezal, saj je bil prepričan, da so dolgočasni, nenehno pa se je kregal tudi s producenti, ki niso bili zadovoljni s koncem. Danielle Harris, ki je bila takrat stara že 18 let, je hotela ponoviti vlogo Jamie, toda ker ji niso hoteli plačati 5000 dolarjev honorarja, je dvignila roke. Mali Tommy Doyle, tisti Tommy Doyle, ki ga je v prvi Noči čarovnic pazila Jamie Lee Curtis, bi moral ravno tako še enkrat ponoviti svojo vlogo, toda ker ga niso našli, so izbrali rosno mladega Paula Rudda, ki se ga brez dvoma spomnite iz serije Friends in filma Napumpana. In tole šesto poglavje sage o Michaelu Myersu ni nič posebnega. Še posebej na začetku, ko se rodi dojenček naše Jamie (J.C. Brandy) in ko ugotovimo, da gre za nekakšen kult, ki je na koncu petega dela očitno rešil tudi Myersa, kateri se jasno da spet vrne v Haddonfield in začne svoj morilski pohod. Samo zato, da bi ubil še tega dojenčka in končno odstranil vse svoje sorodstvo. Če povem čisto iskreno, je bilo dovolj že leta 1981, ko smo dobili drugi del in ko se je zgodba čisto lepo končala s prizorom, kjer sta Loomis in Myers zgorela v bolnici. Toda po katastrofalnem tretjem delu, je bilo treba rešiti čast in Myersa privleči nazaj zavoljo oboževalcev in producentov, ki jih je seveda gnala želja po zaslužku. Toda MM je imel v osemdesetih hudo konkurenco pri Jasonu in Freddyju, ki sta mu nekako ukradla šov z boljšimi filmi ter mu pustila le drobiž. Pa vendar Michael Myers ostaja legenda. Eden izmed najbolj strašljivih likov v filmski zgodovini, ki nas vedno znova straši s svojo belo masko in nam kvari Noč čarovnic. Praznik, ki bo za vedno ostal povezan z njegovim imenom.

Ocena: 5/10

HALLOWEEN H20 (1998)

The Revenge of Laurie Strode. Halloween H20, ali če hočete, Halloween 7, seka sto na uro. In to tako, da pozabi na vsa nadaljevanja ter se ozira le na original iz leta 1978. Le na Carpenterjev Halloween, ki se mu pokloni že v naslovu. Prav imate, minilo je dvajset let. Dvajset let med prvim in sedmim delom. Dvajset let odkar je divji Michael Myers lovil svojo sestro Laurie Strode in zverinsko poklal nekaj njenih kolegic. In tale Halloween ima več kot prav, da se požvižga na svoje predhodnike. Na ne preveč dobra nadaljevanja izvrstnega originala, kjer je omembe v pravem pomenu besede vreden le drugi del iz leta 1981. Tisti del, kjer je MM na koncu kot veste umrl. In to tako zares. Sto odstotno in zagotovo. Tako, da sta zgorela skupaj s psihiatrom Samom Loomisom. Toda, ker je šlo za uspešno franšizo in ker je bilo treba rešiti čast, katero je zapravil porazno bedni Halloween 3, so pač posneli četrti del in Myersa poklicali nazaj. Toda vse to našo sedmo epizodo ne zanima. Naša sedma epizoda raje odfura svojo zgodbo. Svojo originalno idejo, kjer pokaže, da ni na prvo žogo. Da ve kaj dela. In da si želi nekaj več. Tudi zato, ker v eno izmed stranskih vlogic postavi kultno Janet Leigh, resnično mamo Jamie Lee Curtis in igralko, ki jo je Norman Bates kot veste razkosal v Hitchockovem Psihu. In tukaj je tudi naša nesrečna Laurie Strode, ki jo po dolgem času spet igra Jamie Lee Curtis, nekdanja scream queen, ki svoj renome upraviči že v svojem prvem prizoru. Halloween 7 resnično uživa in se zabava. Nič manj kot Michael Myers, mojster črnega humorja, ki se vrne. Ki spet najde svojo sestro in ki hoče dokončati misijo, katero je začel leta 1978. Toda Laurie ne bo bežala. Laurie ima dovolj. Laurie začne celebrity death match in se z Michaelom sooči iz oči v oči. Tako kot Rambo. Ali če hočete, tako kot vsi tisti junaki, ki imajo vsega dovolj in ugotovijo, da je napad najboljša obramba. Skuliran film. Tak, da se zaveda, da nosi težko nalogo in hudičevo dober original. In pozor, režira ga Steve Miner, avtor drugega in tretjega dela serije Petek trinajstega in režiser kultne grozljivke House, ki se je na svoje področje vrnil po desetih letih. In kul je, da možakar, ki je vodil Jasona Vorheesa, sedaj vodi tudi Michaela Myersa. Zelo kul. Poseben in izvrsten občutek za ljubitelje žanra. Žanra, ki ga tu in tam rešijo tako dobri in vseskozi zabavni predstavniki. Fanom Noči čarovnic bo seveda prišlo, vsi ostali pa bodo mogli priznati, da gledajo prekleto dobro grozljivko.

Ocena: 8/10

HALLOWEEN: RESSURECTION (2002)

Šok na kvadrat: Michael Myers ubije Jamie Lee Curtis. Če rečemo Michael Myers, moramo seveda reči tudi Laurie Strode. Oba sta namreč enako nora, divja in neuničljiva. Michael in Laurie, brat in sestra, doma iz pekla in raja hkrati. Vse do leta 2002, ko je v kina udarilo še osmo nadaljevanje Noči čarovnic, kjer že v prvih petih minutah zaprepadeno ugotovimo, da bo eden izmed njiju za vedno izgubil. Tragedija je jasna, saj kratko potegne prav Laurie , ki Michaela tik pred smrtjo poljubi na usta in sikne: »Vidiva se v peklu.« In ravno ta briljantna uvodna sekvenca reši čast celotnega filma, sicer le dolgočasnega seznama klišejev, ki jih ne nese niti finta reality showa, kjer skupina najstnikov v živo preko interneta raziskuje Myersovo rojstno hišo. »Amerika ne mara resnice,« razloži raper Busta Rhymez, idejni vodja projekta, ki se za potrebe višje gledanosti našemi v legendarnega morilca. Stvar je jasna, Noč čarovnice je postal reality show, kjer je resničen samo Michael Myers. Vse drugo je namreč kliše.

Ocena: 5/10

HALLOWEEN (2007)

Film, ki mu manjka atmosfera. Če ste videli prvi in drugi Halloween iz leta 1978 in 1981, potem veste kaj manjka temule rimejku. Tejle dokaj sveži obdelavi znane teme, ki žal pozabi na atmosfero. Ki svojo zgodbo sicer korektno in z veliko željo po kvaliteti odpelje od začetka do konca, toda ne tako kot bi bilo treba. Žal le na stopnji tretjega, četrtega, petega in šestega dela popularne serije, ki je zares zaživela le še leta 1998, ko se je v sedmem in presenetljivo dobrem delu spet vrnila Jamie Lee Curtis, originalna Laurie Strode, ki jo sedaj igra zoprna Scout Raylor Compton. Tale rimejk je v bistvu dober le v uvodu, le takrat, ko nam pokaže rano otroštvo zloglasnega Michaela Myersa, ki vsak dan prenaša zapitega očima (William Forsythe), pohotno sestro, zbadanja sošolcev in mamo (Sheri Moon Zombie), ki si denar služi s striptizom in prostitucijo. Nič čudnega, da se mu zmeša in da se spremeni v pošast. Da si natakne masko, v roke vzame nož in začne sekati sto na uro. Nič čudnega, da potem konča v umobolnici, kjer seka naprej in da njegov psihiater Sam Loomis (Malcolm McDowell) dvigne roke ter prizna, da mu ni pomoči. Če se vam bo zasmilil, če boste v njem morda za sekundo dvajset prepoznali nežno dušo in mu zavoljo uničenega otroštva odpustili kakšno dejanje, bo vse to podrl v trenutku, ko bo ubil svojega oskrbnika Dannyja Treja. Povsem nedolžnega in prijaznega možakarja, ki mu tik pred smrtjo pove: »Mikey, do tebe sem bil prijazen.« Brez milosti. Mike gre do konca. Tako kot v vseh preteklih epizodah tele serije, kjer je ubil tudi čisto nedolžne ljudi. Celo tiste, ki so mu pomagali. Tudi tistega starčka iz petega dela, ki mu je rešil življenje in potem za zahvalo kasiral zelo nasilno smrt. Prav imate, Michael Myers ima kamen namesto srca in bes namesto možganov. Tako divjega, da pobegne iz umobolnic in se odpravi v rodni Haddonfield, kjer ga čaka njegova sestra Laurie Strode. Kljub temu, da jo je ubil v osmem delu. Kljub temu, da jo ima v bistvu rad. Prav ste slišali, MM tokra svoje Laurie ne namerava ubiti, marveč ji le pokazati svojo ljubezen. To je dober preobrat. Zasuk, ki bi lahko rešil film. Toda, ker je vse ostalo tako zelo predvidljivo, tako zelo na prvo žogo, tako zelo brez prave atmosfere, ga žal ne. Od originala, ki ga je leta 1978 posnel John Carpenter, tako žal ostane le glasba, oboževalci celotne serije pa bodo seveda padli na Danielle Harris. Na tisto Danielle Harris, ki je na koncu četrtega dela kot majhna deklica v roke prijela nož. Tisto Danielle Harris, ki jo je zmešani Michael po jašku in v bolnici lovil v petem delu. In tista Danielle Harris, ki ni dobila dovolj velik honorar za šesti del, kjer so njen lik kot veste ubili že na začetku filma. Sedaj se je vrnila kot najboljša prijateljica Laurie Strode. To je seveda zelo dobra in dobrodošla insajderska finta, ki pa prav tako ne odtehta ostalih pomanjkljivosti in bo zares všeč le najbolj zvestim oboževalcem. Tako kot celoten film, ki bi ga moral za pravi zadetek v polno seveda režiral kdo drug. Rob Zombie namreč nima pojma o atmosferi.

Ocena: 5/10

HALLOWEEN II (2009)

Dejstvo, da Rob Zombie snema rimejke Noči Čarovnic, bi moralo biti kaznivo dejanje. Da si je Rob Zombie, ki po moji oceni doslej ni posnel nobenega omembe vrednega filma, leta 2007 drznil posnel rimejk Carpenterjeve klasike Halloween, je huda svinjarija, ki bi jo morali šteti kot kaznivo dejanje. Kot zločin nad vrhunsko klasiko žanra, kot doživljenjsko prepoved snemanja filmov. In pozor, Zombie je sedaj posnel še drugi del, še en zločin, še eno hudo žalitev, še eno strašno slabo reciklažo izvirnika, za katero ga je lahko sram, ali še bolje, zaradi katere se lahko udre v zemljo. Zombie je pozer, kvazi filmar, ki nima pojma, kako se snema filme. Ki misli, da bo le klanje dovolj za dober film. In ki nima pojma, da je Michael Myers svetinja, katero bi moral pustiti pri miru. Povedano z drugimi besedami, njegov Halloween 2 je slabši od vseh ostalih delov originalne serije. Tudi od tretjega, kjer Myersa sploh ni bilo. In še posebej od drugega, ki je bil v bistvu enako dober, prepričljiv in strašljiv kot prvi. Zombie rimejk drugega v bistvu izvede le v uvodni sekvenci, ko glavna junakinja Laurie Strode (zoprna Scout Taylor-Compton) sanja prizore v bolnici, nato pa začne z reciklažo prvega in doda kvazi gotske in fantazijske sekvence s konjem in Myersovo materjo. Tako slabega, no ja, tako predvidljivega, rutinskega, nezahtevnega in navadnega filma nisem videl že dolgo časa. Čisto nič ni tako kot bi moralo biti. Čisto vse je popolnoma narobe. Poceni in tako, kot da bi hotel režiser uničiti legendo o Michaelu Myersu. Kot da bi ga hotel iz najstrašnejšega serijskega morilca spremeniti v karikaturo, v parodijo, kateri bi se smejali tudi otroci. In kateri se po novem smeji celo Weird Al Yankovic.

Ocena: 2/10

 

10 COMMENTS

montebuba
03 Nov 2016
ma vse te ki si jih nastel niso strašne ampak bolj kultne in zato tudi znano....morda Psycho malo... glede Halloween pa: -Original iz 1978 in 2 del (1981) sta odlična in držita atmosfero, zato se strinjam ka sta odlična filma. 8/10 -Trojka ni spet tako zanič kot praviš; okej ja velki fail je ka je isti naslov ki nima veze zMyersom in se ga ignorira in nekako izstopa iz e franšize...je pa kar napeta zgodba in zasuk na koncu dvigne filmu vsaj eno oceno gor; 5/10 -pol 4ka, 5ka in 6ka so solidni filmi...pač nič posebnega,,,tolko ka se franšiza vleče...je pa fajn videti Myersa v akciji...čeprav v enih filmih malce zgodba šepa... 7/10, 6/10 -H20 ter Resurrection dva boljša filma...pač nadaljevanje originala in zame vsaj bolj napeta kot tisti trije (5,6,7)....8/10 -Zombiejevi remakeji daleč od prvih Halloweenov, so pa mogoče vsaj atmosferko bolj strašljivi in nepredvidljivi...ampak zgodba ter igralci bledi... 6/10
Iztok faking Gartner
04 Nov 2016
Joj, mene pri Carrie strese čisto vsaka jebena scena. Rosemary's pa cel film grozen, strašljiva atmosfera in še marsikaj.
montebuba
04 Nov 2016
v Carrie lahko nastejem eno maximum dve strasni sceni....pri rosemary 0...omen nisem gledal...so legendarne ja ampak zob časa jih je načel...strašne niso... v primerjavi s kakšnim Sinistrom ali Mirrors ali Amytiville, kjer res nemres spati :D
Iztok faking Gartner
04 Nov 2016
Meni so strašne! Jaz si Carrie in The Omen še vedno ne upam gledat sam!
AndrejM
02 Nov 2016
Hm, se pardoniram :), ampak nekako hm, spet bom malo kopmentoral... Meni je sta Rocky in Rambo na začetku še bila v redu, enka, morda dvojka, če pač zanemarimo da ju je igral Silvo, ki ni ravno med najboljšimi igralci, ampak potem pa počasi začne zadeva postajati malo patetična. Ameriške zastave in tratratra ameriška zastava in himna in borba proti Rusom ter drugim zlikovcem tega sveta, ki jih šolajo vsevedni in superiorni Američani. Ne, brez veze, isti drek, samo malo obrnjen okrog, da pač glupi Američani in drugi bebci hodijo v kino, pojedo več kokic ter popijejo več tiste mehurčkaste pijače, ki bolje očisti stranišče kot katerikoli detergent. Ko pa smo ravno pri Američanih, ali si opazil, kako slovenski pisuni zadnje dni kar nič več ne poročajo o ameriških predsedniških in drugih volitvah? Vsi so Hillary že proglasili za predsednico pa glej hudiča, če bi bile volitve danes, je zadeva čisto izenačena, tako da lahko zmagata ali eden ali drugi. Pri borbi za oba domova pa tudi kaže, da bodo republikanci imeli večino v obeh in tudi če Clintonova zmaga, jo takoj čakajo preiskave in moja napoved je, da če zmaga Clinotonova, svojega mandata ne bo končala, ker jo bodo prej odstavili. Sicer pa bi raje videl, da zmaga Trump. Najprej zato, ker na ta način pokaže strankarskim elitam, da lahko zmaga ne samo brez njih, ampak kljub temu, da ti mečejo polena pod noge in da je velika večina medijev proti tebi (se ve zakaj, denar, denar in še enkrat denar). Seveda pa tudi, da v Sloveniji nekateri popokajo od zavisti, ker je ena punca iz Sevnice zapustila vukojebino, danes živi svoje sanje in so ji potem grde, seksualno zatrte in nepotešene, predvsem pa v življenju neuspešne ženske v Sloveniji fouš. No, enako velja tudi za moške.
Iztok faking Gartner
03 Nov 2016
Šesti Rocky je bil odličen, Creed enako super. Trojka čisto okej, petka malo šepa, štirka pa moja mladost in eden mojih top filmov vseh časov. Po moje sem ga gledal dvajsetkrat. Sekvence, ko vadita, so mojstrovina, skupaj z musko seveda. Zadeva ti da krila in motivacijo, da bi gore premikal. Jp, Trumpa ni nihče jemal resno, zdaj pa imajo kar imajo. To, da Hillary ni v prednosti, pa kaže na to, kako zelo nepriljubljena je. Melanija pa carica, itak.
filmoljub
01 Nov 2016
"In ki nima pojma, da je Michael Myers svetinja, katero bi moral pustiti pri miru." Ha ha, koliko si pa ti star, šest let? Ne morem razumeti, kako lahko kdo še sedmič ali osmič gleda popolnoma isto zgodbo: neranljivi ubijalec, ki ga nekako ubijejo, v naslednjem delu pa spet vstane od mrtvih in kolje dalje. Pa to je za retardirane otroke. In ocena 8/10 za neznosno glupi H20? Katastrofa, dragi kolega. Po mojem mnenju so upoštevanja vredni prvi trije deli (od originala dalje), potem pa škoda, da ni obveljala Carpenterjeva ideja, da bi bil posnel antologijo z različnimi motivi na temo noči čarovnic, ampak so začeli v nedogled ponavljaati isto kokičarsko sranje (ja, tudi Zombie, čeprav so v vsaj v tehničnem smislu njegovi filmi veliko boljši kot marsikateri predhodnik v seriji Halloveen).
Iztok faking Gartner
01 Nov 2016
Ja kako hudiča pa lahko gledamo Indiano Jonesa, Ramba, Hana Sola, Rockyja in Michaela Corleonea večkrat? Čisto enostavno, fani lika ratamo, a ne. Od dvojke dalje so resda bolj kot ne slabi, ampak H2O mi je pa dogajal na polno. Toliko insajderskih for, da ti pride, če si fan serije.
Iztok faking Gartner
30 Oct 2016
Poleg Carrie, The Omen, Psycho, Rosemary's Baby in The Shining, moja top grozljivka vseh časov.
montebuba
30 Oct 2016
leta gredo a klasike ostajajo...ta je definitivno ena največjih v svetu grozljivk :D

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers