THE NIGHT WE CALLED IT A DAY, FLYING MONKEYS, THE CHILDREN

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

THE NIGHT WE CALLED IT A DAY je resnična zgodba o Franku Sinatri (Dennis Hopper), ki ga je mladi promotor Rod Blue (Joel Edgerton) spravil v Avstralijo na mini turnejo. Da se je gobezdavi in vase zagledani zvezdnik že na letališču zameril novinarki Hilary Hunter (Portia de Rossi), kar je za sabo potegnilo štrajk sindikatov in prepoved koncerta, je seveda jasno in del legende o Franku Sinatri, ki se ni hotel nikoli opravičiti za svoja dejanja in je trmaril do konca in naprej. My Way, saj veste. Pač ni jebal žive sile in pika. Zgodba je super in ustvarjena za film. Zato je škoda, da je režija površna, scenarij pa povprečen. Da o Dennisu Hopperju, ki ni ravno dobra izbira za Sinatro, niti ne govorim. Res je škoda take zgodbe za tako narejen film. In res je škoda igralske ekipe, ki ni slaba (Melanie Griffith je Sinatrina Barbara, Rose Byrne je Blueova pomočnica Audrey). Nimaš kaj, gledalcu še vedno ostane epska prigoda in nekaj okej momentov, ki rešijo bolj klavrno celotno podobo filma. 

Ocena: 5/10

FLYING MONKEYS je tretjerazredna reciklaža Gremlinov, kjer se na videz prijazna opica spremeni v krvoločno letečo pošast, ki ljudi pobija kot za stavo. Slab film. Ne slab v smislu, da je dober, res slab, nikakav in porazno narejen. Posebni efekti so na stopnji Anžlovarjevega dreka Vampir z Gorjancev, igralci so za kozlat, zgodba pa je tako zelo dolgočasna, da gledalec komaj verjame. Čisti bulšit, kjer ni vsaj pogojno okej nič. 

Ocena: 1/10

THE CHILDEN je zelo solidna reciklaža klasike Village of the Damned iz šestdesetih. Zgodba o otrocih, ki se jim zasuče in začnejo pobijati starše. Dejansko perverzna fantazija vsakega otroka, če prav pomislim. In opozorilo za pare, ki so brez otrok, da naj tako tudi ostane. Film ni presežek, mu je pa teba priznati nekaj dobrih masakrov in prepričljivo atmosfero, kjer gledalca vendarle nekoliko strese. Pa konec je kul. Eto.

Ocena: 6/10

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers