THE LOBSTER

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

The Lobster je vsekakor izviren, drugačen, unikaten in zanimiv filmček, toda kaj, ko se v drugi polovici spremeni v pretirano bizarko in neha biti gledljiv ter zabaven, ampak postane dolgočasen in celo zamorjen. Colin Farrell igra možakarja, ki pride v hotel zaljubljencev. V scifi situacijo, kjer si morajo gostje v roku enega meseca in pol najti partnerja, saj jih v nasprotnem primeru spremenijo v živali po njihovem izboru. Pravljica, ki skuri možgane že z nastavkom, zato je nepotrebno, da gre v ekstrem in v nasilniško bizarko, ki ne očara, ampak utrudi. Škoda. Jebena distopična absurdnost, ki nam pove, da je želja po partnerstvu včasih še bolj uničujoča od osamljenosti. 

Ocena: 5/10 

2 COMMENTS

Iztok faking Gartner
30 May 2017
Ta distopična absurdnost me ni prepričala. Žal. Črni humor je sicer zabaval, a v drugi polovici ga zabriše samo še bizarnost. Poanta, da nas družba sili v zvezo, kar je lahko na koncu še bolj zajebano kot, če smo samski, je sicer močna in dobro predstavljena, samo kot sem rekel, nisem padel noter in pika.
AnžeG
29 May 2017
Pet stavkov je premalo za opis tega unikatnega ter nadpovprečno izvrstnega filmskega izdelka, ki zastavi tako pomembna kot vsakdanja ter tudi nekonvencionalna družbeno-socialno vprašanja; v dveh urah se pred nami odvije izvsrsten izdelek o pomenu individualizma in drugačnosti, ter o nujnosti prevpraševanja obče sprejetih družbenih konvencij; a tega s stavkom še omenil nisi, ker bodisi nisi zainteresiran v globje metaforično sporočilno vrednost filma ali pa ga nisi razumel.

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers