THE LITTLE HOURS, A DOG'S PURPOSE, A FAMILY MAN, CHURCHILL

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

The Little Hours je za leto 2017 pravi čudež, saj gre za tipični sexploitation, ki so jih nazadnje delali v sedemdesetih. Za nunsploitation, če hočete. Za seksi lumparijo z nunami, ki je, pozor, pozor, nastala po zgodbicah Boccacciovega Dekamerona. Nop, nisem se zmotil, film so dejansko posneli letos, kar je, kot sem že zapisal, res nekaj posebnega, svežega in ravno prav navihanega. Kljub dejstvu, da manjka precej kvalitete, kar pa celote ne moti, da ne bi zabavala gledalca. 

Ocena: vredno ogleda

A Dog's Purpose je krasen filmček. Topel, nežen, čustevn in zelo gledliv. In kronski dokaz, kako zelo kul živali so psi. Jasno, smisel pasjega življenja je sreča z njegovim gospodarjem. Pes zanj živi, pes bi zanj umrl. Verjetno res najbolj zvesta žival na svetu. Plus zelo emotivna in doživeta predstava Dennisa Quaidea. 

Ocena: vredno ogleda

A Family Man je grdo prezrta družinska dramica o poslovnežu, ki se mu lajf sesuva zaradi hudo bolnega sinčka, kar pomeni, da je prvič razpet med kariero in familijo. Gerard Butler v glavni vlogi prepriča in pokaže potrebno širino, vsi ostali mu dobro sledijo in sestavijo zelo realen film, ki bi se lahko zgodil vsakemu izmed nas. 

Ocena: vredno ogleda

Churchill je dramatizacija zadnjih ur pred invazijo na Normandijo. Pred dnevom D. Pred najbolj ključno bitko druge svetovne vojne, kjer je dobil Winston Churchill (odlični Brian Cox) občutek, da nima več ključne in najbolj pomembne vloge. "Hudiča no, saj sem premier Velike Britanje," benti in kriči tudi na svojo ženo (vedno prepričljiva Miranda Richardson), ko vidi, da mu stvari uhjajo iz rok. Tudi zaradi strahu pred neuspehom, ki ga spremlja še iz prve svetovne vojne. Churchill je v krizi identitete in tip pred živčnim zlomom. In to v zadnjih trenutkih najbolj ključne bitke, ki lahko odloči potek druge svetovne vojne. Kul film. Zanimiv, zgodovinsko precej dodelan, tudi oseben in zaseben, elegantno zrežiran in tak, da zagrabi gledalca, ki ga take biografije vsaj malce pritegnejo.

Ocena: vredno ogleda

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers