STAR WARS: THE LAST JEDI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

The Last Jedi odlično nadaljuje mešanico nostalije in modernih prijemov, ki jo je začel The Force Awakens, kar pomeni, da smo znova dobili odličen Star Wars film, ki bo zadovoljil stare in nove gledalce. Ki enkratno nadaljuje prve tri filme in je dosti boljši od naslednjih treh, ki nekako niso znali ujeti potrebne čarovnije. Režiser Rian Johnson je svoje delo opravil z odliko, kar pomeni, da so se v kina znova vrnili neki drugi časi. Časi filma Empire Strikes Back, ki je verjetno najboljši Star Wars film vseh časov. Morda sem bil nad The Force Awakens še kanček bolj navdušen, saj je minilo več časa od mojega zadnjega Star Wars srečanja in me je nostalgija ob ponovni vrnitvi mojih junakov iz otroštva zagrabila res močno. Po vseh teh letih na velikem platnu znova videti Hana Sola, Princeso Leio, Chewbacco, R2D2ja in recimo C3Poja, ni kar tako. Še posebej za filmoljubca kot sem sam. Pa glasba Johna Williamsa, joj, kako močan učinek ima vse to na moja čustva. No, zdaj je vse to v prvem planu še enkrat, le da se namesto Sola vrne še Luke faking Skywalker, poslednji Jedi, ki se je umaknil v osamo, kjer ga najde naša Rey (Daisy Ridley). Da Skywalkerja znova igra Mark Hamill, je itak overdose. Da se za pet minut pojavi še legendarni Yoda, pa je seveda orgazem, ki ga ne najdeš niti v porničih. Režiser Johnson spretno sestavlja in vodi dogajanje na večih frontah. Čeprav se mu ne mudi, saj ima na razpolago skoraj tri ure, ne pozabi na dinamiko in tempo, ker se zaveda velike odgovornosti. Miks akcije, pustolovščine, drame, posebnih efektov, preobratov, vesterna, norčij, scifija in še česa, je izjemen in gledalca pelje skozi zabaven ter gledljiv tobogan perfektne nedeljske matinejske zabave za vso družino, ki pa nikoli ne pozabi na kvaliteto in nikdar ne pade na prvo žogo. Res sem užival. Od začetka do konca, kar pomeni, da že komaj čakam zadnje poglavje, ki ga bodo zaradi prezgodnje smrti Carrie Fisher verjetno speljali nekoliko težje. Ali pa tudi ne, glede na to, da so v The Force Awakens briljantno obudili Petra Cushinga. Super so te Star Wars sage. Res super. Človek ne more ostati ravnodušen. To ni le film, to je še vedno dogodek, ki zaznamuje generacijo. 

Ocena: 8/10

3 COMMENTS

Tomo
02 Jan 2018
Začetek je skektakularen vendar se začne sčasoma preveč vleči, glavni zlobec pa prehitro mrtev. Mi je pa bil zanimiv Benicio Del Toro kot novi Lando kao latino heker vendar bolj zajeban. Kar se tiče Luka in Kyla mi delujeta kot Kafka: Zbrisati sledi in uničiti dediščino jedijev in sovraštvo do očeta. Upam da Abrahamsu uspe popraviti to zmedo, sploh zaradi odsotnosti pokojne Fisherjeve, skratka težko delo bo imel vendar mu vseeno zaupam saj je dober režiser, kljub peticiji da se umakne od režije.
Pepi
31 Dec 2017
Cushinga so obudili v Rogue One. :D Sicer pa ne vem ... jaz nad temle nisem bil baš navdušen. Pa čeprav zgolj zato, ker ima Johnson (očitno) rad antiklimatične plot-twiste, jaz pa pač ne. Mogoče bo devetka popravila okus (tud za nazaj).
Iztok Gartner
01 Jan 2018
Ups, točno ja :)

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers