SOUTHSIDE WITH YOU, RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER, THE JUNGLE BOOK (2016)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Southside With You je tipičen date movie, ki pa se od ostalih seveda loči po dejstvu, da ujame spoznavne momente Baracka Obame in Michelle Obama (solidna Parker Sawyers in Tika Sumpter). Bodočega ameriškega predsdnika in njegove prve dame, ki sta se pecala in vohala leta 1989. In pazi to, njun prvi film je bil Do the Right Thing Spikea Leeja, kar je itak čista antologija in lepa napoved dogodkov, ki so sledili v njunih življenjih. Debitantski režiser Richard Tanne bi se lahko seveda bolj potrudil, ampak usodnih napak ne dela, pa še slavna junaka mu delata uslugo. Sproščen filmček za nedeljsko popoldne. 

Ocena: 6/10

Resident Evil: The Final Chapter je še en v vrsti povprečnih Resident Evil filmov, za katere mi ni jasno, da so sploh postali franšiza in da so prinesli toliko denarja, da se jih je splačalo lifrati v kina. Nekaj okej akcijskih sekvenc in posebnih efektov seveda je, toda celota je tako zelo opehana, da se gledalec komaj prebijo skozi brez tipke za fast forward. Škoda, da se je Milla Jovovich ujela v to sranje od Alice, saj drugače ni tako napačna igralka. Namesto, da bi snemala dobre filme, se raje preserava kot bojevnica, ki vedno znova rešuje svet. Tokrat bojda zadnjič. Aleluja. 

Ocena: 5/10

Novi The Jungle Book je bil kot veste orjaški hit. Pa tudi trailer je obljubljal nekaj velikega in takega, da n ebo izginilo čez noč. Jasno, saj gre za faking Mowglija, mini Tarzana, ki ga je v roke vzel Jon Favreau, svetovni prvak Iron Mana, ki CGI fora obvlada v nulo. Ne bom rekel, da ekranizacija znamenite Rudyard Kiplingove knjige ni več kot primeren družinski film, toda meni osebno se je precej vlekel in me puščal hladnega. Očitno sem, kot radi rečemo, too old for this shit, ampak vseeno moram reči, da me je film z Jason Scott Leejem pred leti bolj navdušil, pa tudi Disneyjevo animirano sem vedno rad pogledal. Morda je bil slab dan, morda pa tole res ni film za nekoga, ki je presegel osnovno šolo. Plus Christopher Walken, ki na koncu prepeva kot Ekrem Jevrić.

Ocena: 5/10

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers