SONG TO SONG, THE CIRCLE, UNLOCKED

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Song To Song je novi Terrence Malick. Legendarni režiser, ki zdaj filme snema kot po tekočem traku. To se seveda pozna na kvaliteti in še bolj na izvirnosti. Okej, Malick je auteur, tu ni dileme in tu mu ne moremo očitati dejstva, da so si njegovi filmi podobni. Toda žal ne ponudi nič novega. Nič takšnega, kar ne bi na dosti boljši in prepričljivejši način videli v njegovih prejšnjih filmih. Vizualno lepa, ampak pripovedno pusta zgodba, kjer se trudijo Michael Fassbender, Ryan Gosling, Natalie Portman, Rooney Mara, Cate Blanchet in še kdo. Dolgčas, če povem na kratko.

Ocena: 5/10

The Circle, kjer sta glavna Emma Watson in Tom Hanks, premore dobro in aktualno idejo popolnega nadzora "velikega brata" nad navadnimi smrtniki. Vse, kar počnemo, je pod budnim očesom nove tehnologije. Mini kamer, ki jih lahko namestimo povsod, kjer se nam zahoče. Idealno za generacijo, ki je obsedena s Facebookom, Twitterjem, Instagramom, Snapchatom in selfiji, ki so postali pomembnejši od zasebnosti. Za lajke naredimo vse. Za lajke ubijamo, če asociram na nedavni primer dveh norcev, ki sta pred kamero Facebooka do smrti mučila nekega mladeniča. Nič čudnega, da mlada Emma Watson orgazmira, ko jo zaposlijo v firmi Toma Hanksa, nekakšni mešanici Billa Gatesa in Stevea Jobbsa. Četudi ji soelavec pove kruto resnico, je ne strese, ampak orgazmira še bolj, ko ji Hanks zaupa odgovornejše naloge. Kot sem že zapisal, film v ideji ni napačen, tudi izvedba ni slaba, če prav pomislim. Je pa težava v ubogem režiserju in sila povprečni in neprepričljivi dramaturgiji, kjer napeto dogajanje deluje sterilno in dolgočasno. Škoda.  

Ocena: 4/10

Unlocked je presenetljivo soliden akcijski triler in dober double bill z Atomsko blondinko, kjer namesto Charlize Thron nepridiprave prefukava Noomi Rapace. Nihče ni to, za kar se izdaja. Nihče ni to, kar Noomi Rapace misli da je. Dinamičen, zanimiv, napet in frajerski film, ki bi si nedvomno zaslužil več pozornosti.  

Ocena: 7/10

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers