PLANETA SINGLI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

PLANETA SINGLI

Planeta Singli, po naše, Planet samskih, je hollywoodska komedija, o kateri lahko Hollywood samo sanja, ali še bolje, zanjo ubija. Mitja Okorn, tudi režiser prekrasnega filma Pisma svetemu Nikolaju, je očitno rojen za take vrste filme. Za obrtniško popolne komercialne prijeme, ki je spretno zapakira v miks komedije, drame, emocij in kvalitete. Mitja Okorn se je naučil vsega, kar mora režiser vedeti o snemanju dobrega filma, zato je čas, da s Poljske pobegne v Hollywood. Hollywood je ustvarjen za Okorna, Okorn pa bi se v Hollywoodu seveda počutil kot doma. Pa ameriške igralke bi umirale zanj. Za vse te njegove super ženske vloge, ki ji zdaj igrajo poljske lepotice. Okorn je hitmejker, ki ga Hollywood nujno potrebuje. Hvala bogu, da je spizdil iz vukojebine, ki se ji reče Slovenija, in da nam zdaj daje filme, ki je pač snema drugje. Če bi jih snemal tukaj, gotovo ne bi bili tako zelo lepi, čustveni, čarobni in perfektno zmontirani. Tukaj bi bil zafrustriran, tečen in depresiven. Moral je ven. Edino zunaj je lahko našel svoj film. Jup, Planet samskih je še en odličen film Mitje Okorna, morda kanček predolg in pikico slabši od Nikolaja, ampak vseeno odičen in tak, da bi lahko prodali kamorkoli. Tudi v Bollywood, če hočete. Močno priporočam. 

Ocena: 8/10

 

5 COMMENTS

AndrejM
07 May 2016
Jaz se moram prilagajati obveznostim družine. Med tednom je v okviru šole pa po šoli toliko obveznosti, da ne gre, potem torej ostane vikend. Nazadnje sem s tavečjo tamalo v Cineplexxu gledal Star Wars, pa je bilo tako, kot sem opisal.
Iztok faking Gartner
06 May 2016
Če v veliki kino center greš ob pravi uri in na pravi film, se prav tako izogneš vsemu temu, kar si rekel. Jaz sem Planeta Singli gledal v Cineplexxu in je bil prav super. Čisti mir. In ogromnokrat sem ni zgodi, da se v dvorani sam in uživam na polno. Res ne vem na kake predstave ti hodiš in kake filme gledaš, da vse to, kar si opisal, doživiš :)
AndrejM
06 May 2016
Sem se bal, da bom vmes zehal, ampak kljub pocukranosti in vnaprej znanemu koncu je bilo fajn. Sploh zato, ker sem gledal v art kinu, torej brez poslušanja, kako si folk kvari jetra z nalivanjem s coca-colo, brez žretja ogromnih količin kokic in drugega prežeravanja, prav tako pa nisem pogrešal nesramne mularije, ki še med filmom ne zna izklopiti mobilnega telefona. V veliki kino center grem samo še izjemoma s tamalima, če bo res velika nuja, pa še takrat si bomo kokice spekli doma :).
Iztok faking Gartner
04 May 2016
Ne smemo biti tako krivični do naših filmov. Mnogi so dobri. Ta art drek pa je tudi malo pase in ni več tako pogost, saj so mu gledalci masovno obrnili hrbet.
val
03 May 2016
Se popolnoma strinjam. Film je super, gledljiv, vsebuje vso paleto emocij, predvsem pa nosi neko sporočilo. Ni tipična ameriška komedija. Postajam velik Okornov fan. In ja, pri nas nastajajo filmi, ki dobivajo finančno podporo, a so "za žile rezat". Če je film negledljiv, nerazumljiv ali preprosto dolgočasen, mu pač na Slovenskem rečemo artističen film.

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers