IT (2017)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Poanta dobre grozljivke je to, da prestraši gledalca. No, novi It, ki ga je režiral avtor zelo dobre Mame, me ni prestrašil. Niti malo. Žal. Ne rečem, da se ne trudi in da nima finih momentov, toda vse skupaj je precej otročje. Kot da bi gledal Stand By Me, ki so mu pač dodali jebenega klovna. Ali še bolje, tipično zgodbo o odraščanju, kjer se mulci pač znajdejo v hiši groze. Novi It je absolutno predolg, razvlečen in mestoma celo dolgočasen. In šele prvo poglavje je, zvemo na koncu. To ni bilo potrebno. Cela knjiga Stephena Kinga bi šla z lahkoto v dve uri, le ta dobre fore pobereš ven in zgostiš dogajanje, pa zmagaš. In Pennywise, ta prekleti klovn, je zdaj najstnik, kar je itak epski fail, če me že vprašate za mnenje. Pennywise mora biti odrasel madrfaker, da se ga ustrašim, ne pa nek razposajen mucl, ki pač drka luzerske tinejdžerje. Okej, ne rečem, da režiser ni dobro ujel konca osemdesetih in da atmosfera ne zagrabi gledalca, pa da mulci nimajo dobro zastavljenih in odigranih karakterjev, toda celota je, kot sem že dejal, precej dolgočasna in absolutno predolga. Novi It je za srednješolce, za publiko, ki med filmom žre kokice. Mi, ki smo že v letih, pa si bomo morali znova zarolati mini serijo, ki nam je pred davnimi leti nagnala strah v kosti. In pazi to, novi It na polno kopira Nočno moro v ulici Brestov, kljub temu pa si drzne pokazati kino plakat za peti del istoimenske franšize.

Ocena: 6/10

3 COMMENTS

David
15 Sep 2017
Se strinjam s Tomotom, marsikatera knjiga je 10x boljša od filmov. In ravno to je tisto, kar me vedno bolj odvrača od filmov. Iztok, preberi si kakšno knjigo (pa ne biografije MJ) in primerjaj z filmov. Boš kar razočaran nad filmom. Ti jih v šusu naštejem 10 filmov, ki je posnetih po knjigah in so tak krš, da je sramota za te filmarje, da so jih spravili na platno, si knjige niso zaslužile tega. Bi rad dokaz, kjer so s filmom zadeli ravno zaradi tega, kar omenja Tomo? Gospodar prstanov. Koliko delov je posnetih? In koliko minut traja vsak? Če bi ga strpali v 2 uri, bi bil 100% en krš, ki bi ga opisal, kot si It. ;) Tako pa vsi vemo kaj je nastalo iz tega... ;)
Tomo
11 Sep 2017
To da bi cela knjiga s 1300 stranmi šla v dve uri dolg film se ne strinjam, bi mogli posnet trilogijo z vsaj tri urnimi filmi če bi hotl čist celo knjigo spravt na platno drugače sem prebral tudi knjigo ki sama po sebi ni tako grozna kot Mačje pokopališče.
Iztok Gartner
11 Sep 2017
Sicer ne vem od kje ideja, da mora film pokazat vse reči v knjigi, ampak okej, pa tri ure no :)

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers