GHOST IN THE SHELL (2017)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Okej, Scarlett Johansson se resda trudi, ko pozira kot Major, pol robotka, pol ženska, no ja, robokopka in sajborgka, toda filmska predelava legendarne japonske animiranke ji ne dela usluge. Tako dolgočasnega, mrtvega in praznega filma nisem videl že dolgo časa. Kljub vizualno privlačnim posebnim efektom in maski, kjer je meja med roboti in človekom zabrisana, je film tako zelo naporen in razvlečen, da gledalec komaj verjame. Ni čudno, da je flopnil. Ni čudno, da je po silni reklami skoraj neopazno zginil iz velikih platen. Ni mi jasno, zakaj niso režije zaupali kakšnemu bolj prekaljenemu mačku. Ni mi jasno, da so v stranskih vlogah poleg sterilnega Takeshija Kitana, sami no name bizgeci. Resnično slab film in žalitev za klasično animejko. 

Ocena: 2/10

8 COMMENTS

filmoljub
24 Apr 2017
Ampak ti praviš, kako ji "filmska predelava legendarne japonske animiranke ne dela usluge" in da je film "žalitev za klasično animejko", kar sta precej radikalni trditvi. Če animeja ne poznaš ali pa si ga mogoče videl že pred časom in medtem že pozabil, potem to tako povej. Če pa navajaš take primerjalne trditve, potem se potrudi v enem stavku še napisati, zakaj ti je bil anime toliko boljši. Če ne narediš nič od tega, pomeni, da pišeš kar nekaj oz. samo zato, da pač nekaj napišeš in štancaš ta tvoj blog.
Iztok faking Gartner
24 Apr 2017
Četudi animejke ne bi gledal, bi lahko zapisal, da ji film ne dela usluge, saj je propadel in tudi pošinfali so ga, medtem, ko animejka velja za mojstrovino. V tem kontekstu je tudi žalitev zanjo, saj je ni vreden glede na to, kar je dosegla, kaj pa on ni. In če si jo videl, kar vem, da si jo, dobro veš, kakih velikih vprašanj se loteva in kaj vse se da iz nje razbrati in razumeti, film pa je eno poceni sranje, ki je povrhu vsega še dolgočasno in sterilno ter prazno. Saj boš videl, ko ga boš videl. Iskreno pa priznam, da sem jo videl pred sto leti in da bi res moral osvežiti spomin za kakšne velike debate. Vem pa, da mi je bila zelo dobra, film mi pa ni.
montebuba
23 Apr 2017
ejga...čakam na objavo Viktorjev 2017 :) .....zame slaba
AnžeG
26 Apr 2017
Res sem zainteresiran v tvoje paralele z originalnim filmom; kljub temu, da predelava Rupert Sandersa resda mogoče nima intelektualno kompleksne filozofske globine originala ter se večine tem dotakne samo površinsko in se zadovolji z bolj tipično arhetipsko zgodbo o iskanju lastne identitete ter identificiranju hibridnega bitja s preostalim organičnim svetom, je film izredna vizualna bomba, ki v live action formo kompleksni animejke svet prevede kar se da zanesljivo, hkrati pa tudi spretno ujame pace originala in se v praktično vsaki individualni sekvenci pokloni japonskemu izvirniku. Sanders mogoče ni najbolj zanesljiv, ko pride do adaptacije zgodbe v "organičnem" smislu, a njegovo vizualno oko ter občutek tudi za najmanjše detajle, ne smeta biti spregledana.
Iztok faking Gartner
23 Apr 2017
Pride, pride.
filmoljub
22 Apr 2017
Ja v redu, če te že tako moti, ker je film kao tako ful slabši od animeja, zakaj pa konkretno ne napišeš in ju primerjaš? Kaj je tisto, kar je v risanki dobro, v filmu pa slabo? No, da slišimo. :) Ali pa govoriš kar tako nekaj na pamet?
Iztok faking Gartner
23 Apr 2017
Pišeš kot da sem ne vem kaj razglabljal o primerjavi in animeju :) Daj no, le omenil sem ga na koncu. Le v kontekstu, da velja za klasiko, tole pa bo pozabljeno v minutki.

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers