FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM, ARRIVAL, ASSASSIN'S CREED, BLAIR WITCH, BOO! A MADEA HALLOWEEN, CAFE SOCIETY

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

David Yates, ki je posnel najboljše dele Harryja Potterja, je bil seveda idealna izbira za novo čarovniško franšizo. Za predzgodbo Harryja Potterja, kjer je namesto Daniela Radcliffea pač glavni vedno izvrstni Eddie Redmayne. Mladi pisatelj in čarovnik Newt, ki se znajde v navzkrižnem ognju čarovnic in čarovnikov, kjer ni nič tako kot se zdi. Kjer nikoli ne veš, kdo je prijazen in kdo zloben. Še posebej, če pogledaš Colina Farrella, čarovnika Gravesa, ki z vsakim pogledom in gibom poraja dvome. Fantastic Beasts and Where to Find Them resda ne bo ujel slave in uspeha Harryja Potterja, je pa resnično čudovit, vizualno osupljiv, čaroben, enkratno narejen in prekrasen film, ki gledalca popelje v esenco pravljičnega sveta in ga tam pusti še precej časa po ogledu. Močno priporočam. 

Ocena: 8/10

ARRIVAL 

Čedalje bolj cenjeni Denis Villeneuve je pred ogledom tegale filma, te veličastne in kompleksne znanstveno fantastične drame, brez dvoma naštudiral Kubricka, Spielberga, Tarkovskega, Camerona in Malicka, kar je pravilno in koristno. Če hočeš namreč posneti dober film, moraš študirati dobre filme in dobre režiserje. Samo tako lahko ujameš njihovo veličino in posnameš film, ki ga proglasijo za enega najboljših znanstveno fantastičnih celovečercev zadnjega časa. Ni kaj, Arrival, kjer razturava Amy Adams, ki brez dvoma postaja ena najboljših igralk svoje generacije, je velik film. Je zgodba, ki poteka na večih frontah, ki se odlično zlijejo v celoto. Je film o obisku nezemljanov, ki ne igra na prvo žogo, ampak se zadeve loti tako, kot bi se verjetno res zgodila. Tu ni prostora za akcijo, za streljanje, za Willa Smitha, ki vesoljski stvor useka na gobec, tu gre za drugačen film. Za kvalitetno scifi dramo, ki pa na trenutke vendarle pade v kanček dolgčasa in razvlečenosti, kar mu kot celoti vzame nekaj zagona in dinamike. Vem, otročji sem, ampak jebat ga, v scifiju pač hočem Willa Smitha, ki vesoljsko pošast useka na gobec. Vsaj enkrat, vsaj za deset sekund. Tko. Pač namesto nepotrebnega in skrajno lesenega Jeremyja Rennerja, ki kvari igralsko briljanco Amy Adams. 

Ocena: 7/10

ASSASSIN'S CREED

Če ni tole najbolj posran film lanskega leta, potem ne vem kateri je, jebemtiš. Nič od nič. Bedasta zgodba, oslovski posebni efekti, porazna ideja in debilna predstava Michaela Fassbenderja, ki bi mu morali za nekaj časa prepovedati snemati filme. Kot vzgojni ukrep, da bi se zavedal, da si takega pofla ne sme dovoliti niti na začetku kariere, niti za 100 milijonov dolarjev honorarja. Vsak stavek o tem filmu je odveč. Niti fast forward fast forwarda ga ne reši. Bruh. 

Ocena: 1/10

BLAIR WITCH

Sploh ne tako slab rimejk slavnega originala iz leta 1999, ki je na novo izumil film in začel tako imenovani found footage žanr. Dobra atmosfera, okej tempo, super dinamika in scenarij, ki se prepričljivo drži začrtane poti. Le trapasto je, da so posneli rimejk filma, ki se še ni dobro ohladil. Filma, od katerega je minilo manj kot dvajset let. To kaže na pomankanje idej, na šlepanje stare slave, ki je Hollywood ne bi smel dovoliti. Še posebej ne za filme, ki so tako zelo prelomni kot Blair Witch. Da imam prav, seveda kaže porazen finančni izkupiček nove verzije. 

Ocena: 6/10

BOO! A MADEA HALLOWEEN

Zakaj za vraga se tale film izdaja za halloween pizdarijo, če je le te za vzorec, ali še bolje, je sploh ni na način kot bi se spodobilo. Pač klovn in nekaj zombijev. Čisto mimo konteksta in zgolj zato, da je Tyler Perry, ki seveda spet igra Madeo, film stlačil v praznični čas. Genij, če prav pomislim. Po drugi strani pa nategun, ki je posnel klišejski film, kjer ni kljub naslovu čisto nič novega. Scenarij je je zelo ubog, štosi so taki kot v vseh Madea filmih, skratka, srednja žalost. Plus Diamond White, temnopolta kjutika, ki sem jo vzljubil na ameriškem X-Factorju. Vsaj nekaj, jebote.  

Ocena: 4/10

CAFE SOCIETY

Najnovejši film Woodyja Allena ima veliko skupnega z veliko bolj slavnim LaLa Landom, kar pomeni, da gre za zanimiv double bill, kjer so Jesse Eisenberg, Kristen Stewart in Steve Carell več kot solidni v svojih old school vlogicah. En tak romantičen in očarljiv meta filmček je tole. Tipični Woody Allen zadnjih let. Gledljiv, simpatičen, a nič več kot to, da ne bo pomote. 

Ocena: 6/10

 

 

 

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers