CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR

Jp, politika je kurba. Tudi tokrat, ko poseže celo med naše superjunake, med naše Avengerse, ki se ločijo na dva tabora. Kot Možje X, kot Superman in Batman. Nop, ne grejo na temno stran sile, le hendlati morajo politične intrige, kjer jim prepovejo avtonomnost. Le kako tudi ne, ko pa med svojimi akcijami, kjer vedno znova rešujejo svet, po nesreči pobijejo tudi nekaj nedolžnih civilistov. Na eni strani imamo tako ekipo Captaina Americe (Chris Evans), na drugi pa ekipo Iron Mana (Robert Downey Jr), kjer je recimo tudi Black Widow (Scarlett Johansson). In pazi to, Iron Man na svojo stran dobi tudi Spider-Mana (Tom Holland), totalnega začetnika, ki sanja, da bo nekoč postal superjunak, kar pomeni, da je fan vseh svojih nasprotnikov. Prav te sekvence so najboljše. Prav Spider-Man sprosti celotno dogajanje in doseže vrhunec filma pri prepucavanju med nekdanjimi prijatelji. Itak, zraven je tudi Ant-Man (Paul Rudd), zraven so vsi razen Thora in Hulka, če prav pomislim. Zakaj pa ne, jebemti. Pač še eno poglavje Avengersov, ki se mu pač reče Captain America: Civil War. Gledljiva, dinamična, akcijsko dovršena in čisto nič dolgočasna superhero pizdarija, kjer šov za nekaj trenutkov ukrade Hawkeye (Jeremy Renner), medtem ko sta si Iron Man in Captain America tako zelo v laseh, da ne zaznata načrta glavnega negativca Zema (Daniel Bruhl), ki se spretno igračka z možgani nesrečnega Winter Soldierja (Sebastian Stan). Tretje poglavje Captaina Americe je enako kul kot oba Avengers filma, kar pomeni, da več kot preseže zelo povprečen prvi del, hkrati pa seveda zaostaja za presenetljivo dobrim drugim. 

Ocena: 7/10

3 COMMENTS

Peter
12 Sep 2016
Priznati moram, da mi je ta film odličen. Presenečen nad Marvelom. Odličen je. Le tako naprej.... Slaba stran filma sta le novi Spiderman, ki je najslabši Spiderman do zdaj ter Paul Rudd. Mogoče me bo Tom Holland v Spider-Man: Homecoming bolj prepričal, v tem filmu je bil slab. Bognedaj pa delat druge dele Ant-Mana ter Deadpoola. Razen, če po velikem čudežu naredijo dobre filme, ker oba prva dela sta katastrofa na kubik. Captain America: Civil War, sedi pet. Evans, Downey jr., Mackie in še kdo samo kapo dol. Marvel naj tako nadaljuje. Priznam, da mi oba Avengersa nista čisto prepričala, nista slaba in nista dobra, toda ta film pa mi je všeč.
Iztok faking Gartner
12 Sep 2016
Spider-Man je praktično najboljši del filma, isto Ant-Man. In komaj čakam na druge dele Deadpoola in Ant-Mana, kjer sta oba enkratna in tudi izjemno finančno uspešna.
David
02 Sep 2016
Evo pa sem si končno pogledal ta film. Spiderman res raztura in komaj čakam, da vidim njegovo špuro v samostojnem filmu, končno je norčav toliko kot mora biti, preseneča me le izbira njegove tete, prva Spidermanova teta je, ki bi jo nategnil. Daniel Bruhl me vedno bolj navdušuje in komaj čakam, da mu bodo začeli dajati boljše vloge. Sam film je zanimiv, ker prikazuje nekaj, kar noben ni - civilne žrtve. Katerokoli film smo gledali, tako Avengerse kot samostojne filme, je vedno bilo ogromno razbijanja, a žrtev nič. V nasljednjih Avengersih bo tudi zanimivo, saj spet prihajajo drugi junaki. Ant-Man mi je vedno bolj všeč, Paul Rudd je perfektna izbira.

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers