BILLY LYNN'S LONG HALFTIME WALK, PATRIOT'S DAY, ALL STAR SUPERMAN, GALAXY OF HORRORS, THE GREAT WALL

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

BILLY LYNN'S LONG HALFTIME WALK

S filmom, ki v stranske vlogice dobi celo kopico znanih obrazov, od Stevea Martina do Vina Diesla, ne more pa dobiti prave Beyonce in njene grupe Destiny's Child, je nekaj hudo narobe. Tak film kaže svojo zmedenost, svojo nepopolnost, svoje sprijaznenje s tem, da ne bo ujel presežka. Ang Lee je sicer dober režiser, toda tokrat ne zna sestaviti dobrega filma. Zgodba o spominih mladega vojaka, ki pride iz Iraka in ni čisto pri sebi, ni dovolj zanimiva, prepričljiva in taka, da bi zares ujela gledalca. Ni karizme, ni emocij, ni tistega, kar bi morala imeti taka vojna dramica. Ne bom rekel, da je vse zanič in da Lee vendarle na zna solidno voditi svoje igralske ekipe, toda pričakoval sem dosti več. Pričakoval sem močnejši in bolj suveren film. Takega, v katerem ne bi bilo treba uporabiti lažne Beyonce. 

Ocena: 5/10

PATRIOT'S DAY

Peter Berg je zadnje čase dežurni režiser za patriotizem. Za velike junaške resnične zgodbe, ki so pretresle Ameriko. Tako je bilo v filmu Lone Survivor, v filmu Deepwater Horizon in zdaj tudi v filmu Patriot's Day. Dramatizaciji eksplozije na bostonskem maratonu pred štirimi leti. Filmu s tehnične in igralske plati ne morem očitati kaj dosti, saj je povsem solidna ekranizacija resnične tragedije. Isto velja za režijo Petra Berga, pa tudi za sam prikaz dogodkov, ki so sledili po eksploziji, ko se je začel lkov na storilce. Toda to je premalo za zares dober film. Za presežek, ki strese gledalca. Za tisti nekaj več, kar je imel Lone Survivor in kar je manjkalo Deepwater Horizonu. Berg je pač klišejski režiser. Rutiniran filmar, ki sicer ne bo posnel slabega filma, bo pa vedno tudi daleč od zares dobrega filma. Z redkimi izjemami kot je bil prej omenjeni in odlični Lone Survivor. Plus ostra sekvenca zasliševanja, ki pa je vendarle nadpovprečno zanimiva za take vrste film. 

Ocena: 6/10

ALL STAR SUPERMAN

Tole je moje prvo animirano srečanje s Supermanom. Ujel sem ga čisto slučajno na POP Kinu in se odločil, da mu namenim nekaj svojega časa. Ni mi žal. Zgodba je super in presenetljivo globoka. Glasovi so zares zvezdniški. Animacija pa pač v kontekstu ostalih animirank super junakov. In pazi to, Supermana ne zjebe kriptonit, ampak sončna energija, saj pride priblizu. In pazi to še enkrat, Superman se mora za naklonjenost Lois Lane boriti z dvema modeloma, ki jo palita bolj kot on. Bomba, vam rečem. 

Ocena: 7/10

GALAXY OF HORRORS

Načeloma podpiram nizkobudžetno B robo, toda tale omnibus osmih scifi grozljivk je precej upehan, amaterski in brez pravih idej. Ali drugače, njegove ideje so trapaste in take, da dolgočasijo gledalca. Film, ki gre skozi le s pomočjo tipke za hitro previjanje. 

Ocena: 3/10

THE GREAT WALL

Od Yimouja Zhagna, ki nam je dal Junaka in Hišo letečih bodal, sem pričakoval novo mojstrovino. Novo baletno akcijo. Novo dih vzemajočo vizualno poslastico, kjer bo kamera ujela vse tisto, o čemer drugi akcijski filmi le sanjajo. Predfilm se mi ni zdel napačen, saj je obljubljal letečo poezijo, pa četudi sem imel pomisleke glede same zgodbe krvoločnih pošasti, ki napadajo legendarni Kitajski zid, katerega brani tudi plačanec William, ki ga upodobi tokrat nezaslišeno leseni Matt Damon. No, zdaj ko sem film končno videl, ne morem verjeti, kako zelo povprečen, navaden in rutinski je. Kot da ga ne bi režiral Zhang. Ali še bolje, kot da bi ga režiral obupno slabi Zhangov oponašalec. Nič ni tako kot bi moralo biti. In kar najbolj boli, je to, da tudi baletne akcije niso nič posebnega, ampak uspavajo ter dolgočasijo gledalca, ki se ves čas sprašuje, kdo za hudiča je režiral to slabo monster pizdarijo. Eno največjih razočaranj lanskega leta. 

Ocena: 4/10

 

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers