BATTLESHIP

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Hell yeah, take filme potrebujemo v današnjem času. Možgane na pašo in super razčefuk. Plus patriotizem, junaštvo, patetika in enkratni posebni efekti, ki jih veliko platno komaj drži skupaj. Pa dobra fora, da se dogajanje prenese tudi na kopno in da nezemljani niso le roboti in mašine, marveč skorajda človeku podobna bitja, ki čelade pač nosijo namesto sončnih očal. Battleship, sicer tudi računalniška igra, je poslastica pop corn žanra. Je vse, kar se od takega filma pričakuje. Je zabavna, dinamična, gledljiva, skulirana, glasna, razkošna, bučna, karizmatična in z okej igralsko ekipo nafilana scifi akcija, tudi soliden debi pevke Rihanne in po Johnu Carterju še ena frajerska vloga za Taylorja Kitscha, ki mu žal zelo hitro postrižejo lase in vzamejo precej mojota, če se malo pošalim. Pa še vampir Alexander Skarsgard je zraven, pa prizor, ko Rihanna nekemu nezemljanu, ki jo najprej prebuta, v glavo nabije topovsko kroglo. Kot sem rekel, hell yeah. In pohvala za Petra Berga, tudi režiserja filma Hancock, ki ves ta mambo džambo enkratno drži skupaj in povzroči uživancijo gledalca. Upam si reči, da je tole po Independence Dayju najboljši film o invaziji nezemljanov, ki je močno presegel moja pričakovanja in mi ponudil več kot dve uri neobremenjene pizdarije, ki je danes v kinih na tak prepričljiv način močno manjka. Povedano na kratko, ultimativni guilty pleasure.  

Ocena: 8/10

4 COMMENTS

filmoljub
07 Jun 2017
A ja? :) A zato objavljaš take gluposti oz. kar naprej kopi-pejstaš svoje deset let stare recenzije (ki so bile že takrat absurdne)? V čem je sploh smisel?
Iztok faking Gartner
07 Jun 2017
Po tvju je bil, pa je pač spet aktualen. Pa rad bi prenesel vse recenzije sem, če se mi bo dalo. Jih imam na treh koncih in je tečno :) Četudi so tebi slabe, gre ipak za eno kul filmsko bazo.
filmoljub
06 Jun 2017
"Hell yeah, take filme potrebujemo v današnjem času. Možgane na pašo in super razčefuk." . No ja, take filme v današnjem času v bistvu potrebuješ ti. Ostali smo kolikor toliko inteligentni. Ocena 8/10? Ha ha, ti si res izgubil stik z realnostjo.
Iztok faking Gartner
06 Jun 2017
Sem vedel, da se boš oglasil :)

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers