ATOMIC BLONDE

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Atomic Blonde, kjer je Charlize Theron tako zelo enkratna, da ji boste komaj sledili, je fantastična kriminalna akcija iz časov hladne vojne. Surovi, brutalni in dinamični old school akcioner, ki jih danes ne delajo več. Ki resnično zgleda tako, kot bi ga posneli leta 1989, ko se je začel v Nemčiji rušiti berlinski zid. Drži, tudi Nena špila na radiu, medtem ko se tajna agentka Lorraine sprehaja po Berlinu in išče krivca za umor sotrpina iz MI6. Če je Lorraine dvojna, trojna ali petorna tajna agentka, pogruntajte sami, jaz povem zgolj to, da prepričljivo obrača Britance, Nemce, Ruse, Francoze in še koga. Da v prostem času rane in polomljne kosti namaka v kadi z ledom, ni nič neobičajnega. Da pofuka francosko tajno agentko Delphine, ki jo igra Sofia Boutella, pa je seveda v kontekstu njene hladnokrvnosti. Jebat ga, moške pretepa, ženska pa pofuka. Prav imate, Atomic Blonde je film, kjer se polezbata Charlize Theron in Sofia Boutella, kar je itak čista filmska antologija in mokre sanje gledalcev po celem svetu. Dovolj inteligenten film, da bi bil nanj ponosen tudi John le Carre. Ali še bolje, kot da bi John Woo po romanu le Carrea posnel pornič. Tako dobrih in zajebano realnih fajtov namreč nisem videl že dolgo časa. To je res old school brez CGIja in podobnega sranja. Čista uživancija za ljubitelje nostalgije, kjer poleg Theronove v prvi vrsti stojijo še James McAvoy, John Goodman, Toby Jones in recimo Eddie Marsan, odlična igralska zasedba, ki daje filmu potrebno resnost. Užival sem od začetka do konca in res se sprašujem, kako so lahko ljudje tako zelo zabiti, da so tale film spremenili v flop. 

Ocena: 8/10

4 COMMENTS

filmoljub
28 Oct 2017
Res ne vem, kaj v tem filmu "dogaja", ker tako dolgočasnih in lesenih likov že dolgo nisem videl. No ja, vsakomur svoje.
Iztok Gartner
01 Nov 2017
Če se ne motim, je bil večini kritikov všeč.
filmoljub
27 Oct 2017
No, tudi jaz se lahko prištejem med zabite. Lepo posnet film z zanimivo glasbeno kuliso, razen stiliziranega stripovskega videza (in prepričljivih, dobro posnetih bojev) pa tudi nekaj najbolj dolgočasnega in sterilnega, kar sem videl v zadnjem času. Hudo precenjeno, samo zaradi igralcev in kao filinga osemdesetih. Se ti ni zdelo, da so ljudje v Vzhodni Nemčiji malo preveč lepo oblečeni za tiste čase in razmere? Jaz mu s težkim srcem dam 6/10.
Iztok Gartner
27 Oct 2017
Meni je res dogajal in nisem razmišljal ravno o cotah ljudi :)

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers