AMERICAN HONEY, BABYSITTER WANTED, ATTACK OF THE KILLER DONUTS

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

American Honey, film o generaciji X, je zanimiv eksperiment režiserke Andree Arnold, ki me je pred leti navdušila s filmom Fish Tank. Barvita, iskrena, avtohtona in realistična štorija o odraščanju dekline Star (doživeta Sasha Lane), ki se pridruži potujočim prodajalcev revij in se zacopa v sproščenega, odprtega in divjega mladeniča Jakea (zanimivi Shia LaBeouf). Tako pristnega in karizmatičnega filmanja je v današnjih CGI časih zelo malo, zato je škoda, da Arnoldova pretirava z minutažo in uniči tempo, energijo ter živahnost. Res je, American Honey je grozljivo predolg in zaradi tega razvlečen ter mestoma dolgočasen. Kot da bi se režiserka ustrašila, da je to njen zadnji film in da mora vanj zmetati še svoje naslednje tri filme. Pa vendar, šarm ostaja, izvirno filmanje tudi, zato ne bo odveč, če si boste ne glede na karkoli vzeli tri urice časa za ogled. 

Ocena: nič posebnega

Babysitter Wanted je čistokrvni B pofl. Še ena grozljivka brez pravih idej in s premajhnim budžetom. Je pa res, da premore vsaj toliko izvirnosti, da gledalec ne ugasne tvja in ga vendarle zanima, kako se bo izpeljal preobrat, ki dejansko niti ni tako zelo napačen. Žal je to premalo, saj je vse ostalo na stopnji totalnega amaterizma. Mulc je nenehno lačen, glavna junakinja, ki pride za varuško, pa seveda nima pojma kaj jo čaka.

Ocena: slabo

Attack of the Killer Donuts seveda spomni na kultni Attack of the Killer Tomatoes in na pol kultni Critters, le da zdaj morijo podivjani krofi, ki imajo pač dovolj, da jih ljudje nenehno grizejo in žrejo. Film je tako slab, da je že dober, kot radi rečemo. Pa zabaven in gledljiv je v svoji blesavosti. Vreden ogleda za tiste, ki imajo radi tako odštekano B robo. 

Ocena: nič posebnega

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers