ALL THE WAY, ALWAYS SHINE, BAD MOMS, BEN-HUR

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

ALL THE WAY

Ko so leta 1963 ubili predsednika Kennedyja, je njegovo mesto kot veste prevzel Lyndon B. Johnson (izjemni Bryan Cranston), njegov podpredsednik, ki se je znašel v totalnem kaosu, ki ga je dejansko shendlal zelo dobro, samozavestno in dovolj prepričljivo. Tudi s pomočjo Martina Luthra Kinga (solidni Anthony Mackie), s katerim sta se skupaj borila za tako imenovani "civil rights act", ki je bil takrat trn v peti številnim konzervativnim ameriškim politikom. Film ni napačen. Je kvaliteten, kompleksen, dobro odigran, prepričljivo zrežiran in okrašen z dramaturgijo, ki ga dvigne na pravi nivo. Toda kljub temu je preveč "političen", preveč primeren samo za en tip gledalca, kar pomeni, da je malo dolgočasen in nekoliko razvlečen. Pač primeren za tiste, ki tripajo na ameriško zgodovino. 

Ocena: 6/10

ALWAYS SHINE

Od nekdaj so mi šli na kurac kvazi artistični in še bolj kvazi kvalitetni neodvisni filmi, ki so tako zelo dolgočasni, da bi jih ustrelil. Always Shine je točno tak. Tečen, zamorjen in zoprn. Pa na karto arta igra. Na karto, kjer naj bi gledalec cenil neodvisno produkcijo. Fuck that! Naredi dober neodvisen film ali pa raje snemaj hollywoodski pop corn, če nimaš pojma. 

Ocena: 2/10

BAD MOMS

Uf, že dolgo nisem gledal tako posranega, zoprnega in tečnega filma, ki se z lahkoto uvršča med najslabše celovečerce lanskega leta. Nič od nič. Slabe igralke (Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christina Applegate, Jada Pinkette Smith), podrekan scenarij, počen režiser. Ni ga slabšega in bolj butastega od filma, kjer se ženske, ki rabijo odklop, obnašajo kot otročaji in debili. 

Ocena: 2/10

BEN-HUR

Jao, bože, kaj ti mora biti, da greš predelovat tako znano in mojstrsko klasiko na tako debilen, slab in pokozlan način. Timur Bekmambetov sicer ni napačen režiser, ampak tole je pa res nezaslišano. Nič ne štima, vse je pod nivojem. Glavna igralca, ki upodabljata Bena-Hurja in Messalo, nimata prave karizme. Scenarij je na ravni vrtca. Morgan Freeman je dosegel dno svoje bogate kariere. Prizori sodijo na montažni pult montažnega pulta. Tempo, montaža in dramaturgija pa sta slabša kot pri najslabšem slovenskem filmu. Res težko verjamem, da so tako zelo očrnili spomin na legendarni film Charltona Hestona. To je zločin, ki se ne bi smel zgoditi. Zločin, za katerega bi moral nekdo kazensko odgovarjati. Pred leti se je govorilo, da bo novega Bena-Hurja posnel Kevin Costner, ki je potem padel v drugo ligo in opustil željo, kar je škoda, saj bi po moje ustvaril dober film. Jebat ga, tale Ben-Hur naj čim prej pade v totalno pozabo. Le Rodrigu Santoru naj bo v vlogi Jezusa. Amen. 

Ocena: 1/10

 

 

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers