ALIEN: RESURRECTION (1998)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ripley: Resurrection. Okej, četrti Alien resda ne dosega prvega in drugega, kar pa ne pomeni, da daleč zadaj ne pusti tretjega. Še posebej, če ste ga videli v kinu, kjer so vas brez dvoma prepričale izvrstne akcijske sekvence. Prav imate, Ellen Ripley je na koncu tretjega dela umrla. Brez panike, za potrebe četrtega so jo pač klonirali. No ja, Sigourney Weaver izplačali takrat rekordnih 11 milijonov dolarjev. Samo zato, da je sprejela vlogo in obudila franšizo. Ni šlo, saj je film finančno popolnoma pogorel. Še posebej zato, ker so vanj zmetali skoraj sto milijonov dolarjev, nazaj pa so jih dobil le nekaj manj kot petdeset. In pozor, samo Weaverjeva je dobila toliko denarja, kot je znašal celotni proračun originala iz konca sedemdesetih. In prav ta napihnjenost, prav ta želja po preseganju drugega dela, povzroči največ težav sicer zelo solidnemu znanstveno fantastičnemu izdelku. To, kar je v drugem delu vžgalo, sedaj ne vžge več. Četrti del je za tretjega namreč to, kar je bil drugi za prvega, le da ni več svežine, marveč klišeji. Pa vendar, štirka kljub temu zvozi do konca in ponudi neobremenjeno akcijsko zabavo, ki jo je bilo, kot sem že dejal, najbolje videti v kinih. In pozor, pošast ima tokrat tudi čustva, saj gre za mešanico med človekom in vesoljcem. Za mešanico, ki zavrne svojo vesoljsko mater in se zaljubi v svojo človeško mamico. V našo Ellen Ripley, ki ima spet vsega dovolj. Prav zato je konec čista bomba. Čisti čustveni stampedo, kjer vam ne bo vseeno. Še posebej, če se boste zazrli v oči nesrečne pošasti, ki je v bistvu na prijazni strani. Ki bi rada le svoj mir in svoj planet.

Ocena: 6/10

5 COMMENTS

filmoljub
01 Jun 2017
Kakšen Halloween 3, kdo sploh govori o tem. Človek, ti si (že zdavnaj) izgubil stik z realnostjo. Četrti Alien so že ob izidu oklicali za totalno govno (pa ne samo tisti, ki so sploh videli prve tri dele), mislim da je Ebertu to bil eden najslabših fimov leta. Ampak če je tebi kul, ni problema, samo potem jasno napiši: film je čisti šit, ampak MENI je pač kul. Ti si tisti, ki mnenje piše tako, kot da je to že kar dejstvo, ne jaz.
Iztok faking Gartner
01 Jun 2017
Še nekaj o Alien: Resurrection, se pravi še en dokaz, da nisem edini, ki mu ni čisti šit: http://www.imdb.com/title/tt0118583/criticreviews?ref_=tt_ov_rt Aja, sori, to so vsi retardiranci in budale :)
Iztok faking Gartner
01 Jun 2017
Halloween 3 omenjam, ker ti omenjaš Alien 3, saj sta skozi leta kao oba pridobila na vrednosti, kar je, kot sem povedal, zame čisto bulšit, ker sta slaba. Za čisto govno ga niso oklicali, ne pretiravaj, saj je bil mnogim všeč. Glej: https://www.rottentomatoes.com/m/alien_resurrection. Če tebi ni bil, ne pomeni, da nikomur ni bil. In hej, če je to moj tekst in moja ocena, je menda jasno, da gre le za moje mnenje, mar ne :) Torej, da je to, kar sem napisal, le to, kar mislim jaz, ne pa sveta resnica, kar je, kot sem ti že rekel, tvoje mnenje ponavadi. Kajti, meni očitaš, da nabijam, da so to dejstva, sam pa stokrat bolj divje uletiš sem in svoje mnenje ponudiš kot edino pravo dejstvo in sveto resnico. In ne, film ni čisti šit, ima svoje kul momente, kar tudi jasno povem zgoraj. Kot povem, kaj me je motilo in kaj je res slabo. Tebi je čisti šit, meni ni, ostali pa so prav tako na fifty fifty, tako da res ne vem v čem je tak problem, da meni ni čisti šit :) Pač mi ni, kaj zdaj. In tudi nisem rekel, da je mojstrovina in da ste vsi, ki mislite drugače, debili in kreteni. Kajti, ti se obnašaš kot da sem zapisal ravno to :)
filmoljub
31 May 2017
"Okej, četrti Alien resda ne dosega prvega in drugega, kar pa ne pomeni, da daleč zadaj ne pusti tretjega." Ha, ha, kakšne kvasiš. Alien 4 je parodija in groteska, risanka za debile. Franšiza bi se morala končati s tretjim delom, ki je veliko boljši, kot večina folka (vključno s tabo) kvaka in ponavlja. Četrti del ne ponuja nič, Ripley je samo še karikatura same sebe in podobno velja za vse druge like. Mešanec med alienom in človekom je verjetno najbolj absurdna, nesmiselna in ridikulozna stvar v tem žanru vseh časov. Katastrofa od filma.
Iztok faking Gartner
31 May 2017
Tko kot Halloween 3, a ne, ki je kar naenkrat super fino fajn, čeprav je tudi mojemu Jodiju jasno, da je drek od filma. Trojka je slab film in pika. Še posebej, če ga gledaš v primerjavi z enko in dvojko, ki sta odlična. Sam zase morda še stoji, a jebat ga, pred njim sta stala Scott in Cameron. Štirka pa je pač solidna scifi zabava za odklopit možgane. Preboli že enkrat, da so snemali nadaljevanja, jeboga bog :) Pa daj se že enkrat nauči, da če nekaj ni tako kot ti misliš, da ni avtomatsko slabo, debilno in butasto. Okusi so pač različni. Če si štirko gledal skozi špegle enke, je jasno, da ti ni dogajala. Če bi jo kot akcijski scifi, pa je čisto okej za nedeljsko popoldne. A jebat ga, če ti vedno vse gledaš samo enoznačno in črnobelo in si trmast ko istrski osel :)

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers