ALIEN: COVENANT

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Daleč so časi prvih dveh osmih potnikov. To, kar se v kinih vrti zdaj, je le bleda kopija. Je le film, ki upehano sledi klasiki iz konca sedemdesetih, ki jo je kot veste prav tako režiral Ridley Scott. Zakaj se mu leta 2017 še vedno ljubi ukvarjati s to franšizo, ki je že zdavnaj crknila, nimam pojma. Vem pa, da je posnel precej dolgočasen in sterilen film, ki le tu in tam premore kak dober prizor. Prometej je bil zelo soliden, tale novi Alien pa je korak nazaj. Morda celo najslabši v celotni seriji, če iskreno pomislim. Nič novega, le posadka, ki odleti na zapuščen planet, kjer jih pričakajo pošasti. Jebeni klišeji in preborat, ki je jasen vsem razen filmskim likom. Veliko razočaranje. Da o prozorni in nekarizmatični igralski ekipi niti ne govorim. 

Ocena: 5/10

6 COMMENTS

filmoljub
30 May 2017
Ja, dragi kolega, točno to: ko 40-letnik pribije, da mu je "dvojka še boljša", je faking zaostal. Punca ima odlično idejo in si zaželi ogleda filmske mojstrovine, ti pa ji serviraš sequel oz. Cameronovo akcijado. In ti potem kao pišeš blog o filmih. Fak.
Iztok faking Gartner
30 May 2017
Dihaj, dihaj :)
filmoljub
29 May 2017
Ne, dvojka seveda NI boljša (spet ta tvoj peterpanovski štos, kot da si star tri leta in zaostal), gre predvsem za precej drugačen film od izvirnika. Prvi Osmi potnik (1979) je še vedno daleč najboljši predstavnik franšize (ki bi se morala končati s tretjim delom) oz. eden najboljših žanrskih primerkov nasploh.
Iztok faking Gartner
29 May 2017
Ker mi je dvojka še boljša od enke, sem star tri leta in zaostal? Okej, naj bo :)
maya
28 May 2017
Tudi meni je film zelo dolgočasen. Spominjam se odličnega Alien iz 1979 leta in ravno zdaj ga snemam dol, da spet obudim spomine. Je bil res tako prekleto dober in je ta zadnji tako dolgočasen? Tako vidim ta trenutek, ponoven ogled filma iz 1979 leta pa mi bo po mojem potrdil ta prepričanja.
Iztok faking Gartner
28 May 2017
Enka je super, dvojka še boljša. Tale novi res ni nič posebnega. Neka precej neposrečena mešanica zgodba o smislu življenja in človeštva ter tipične monster akcije.

REPLY:

 iztokgartner.si

is mobile friendly
 

2016 © Renovatio  I  member PG group  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers